18.5 C
Gandia
Diumenge, 28 maig, 2023

Visita a les obres de la via ciclovianant i la mota del riu Vaca

– La diputada de Mobilitat Sostenible visita les obres de la via ciclovianant i la mota del riu Vaca

– La diputada Dolors Gimeno ha comprovat l’avanç de les obres de la via ciclovianant que recorrerà tota l’avinguda de les Corts Valencianes i que serà un dels punts més atractius del camí natural de l’Antic Trenet Carcaixent-Dénia en el seu pas per Tavernes

– La Diputació de València ha fet una aportació de 250.000 euros per a executar el projecte que també contempla la mota contra inundacions del riu Vaca
via ciclopeatonal riu Vaca 01

Les obres del projecte integral de la via ciclovianant adequació ambiental i la mota de defensa contra inundacions del riu Vaca en la zona del Vergeret continuen avançant, tot i l’endarreriment per l’episodi de pluges continuat del passat mes de març.

La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, ha comprovat de primera mà l’estat dels treballs juntament amb l’alcalde de Tavernes, Sergi González, el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, membres de la corporació i tècnics municipals. Cal remarcar que la Diputació de València ha col·laborat amb l’Ajuntament en l’execució de les obres amb l’aportació de 250.000 euros per a sufragar una part de la inversió del projecte, que ascendeix a un total de 408.789 euros.

Les primeres actuacions contemplen el terra planeig del terreny i la construcció de la mota de contenció contra inundacions, de 2 metres d’alçària i 1,5 quilòmetres de longitud al llarg de l’avinguda de les Corts Valencianes.

A continuació, s’executarà la part final del projecte que inclou l’ampla via ciclopeatonal paral·lela al riu per a passejar i anar amb bicicleta, i on es garantirà la integració ambiental i paisatgística amb la retirada de les espècies vegetals no autòctones i la plantació de nous arbres i vegetació mediterrània, a més de l’habilitació de miradors orientats al riu per a descansar i contemplar el paisatge.

Aquesta via ciclopeatonal estarà integrada en el Camí Natural de l’Antic Trenet Carcaixent-Dénia, obres que també s’estan executant al terme municipal per part del Ministeri d’Agricultura, i serà un dels punts més atractius en l’àmbit turístic i paisatgístic en el seu pas pel poble de Tavernes.

La diputada Dolors Gimeno ha destacat que “és una obra que hem tingut molt interés a dur endavant perquè la nostra intenció és unir i teixir xarxes comarcals, i executar aquest tram de Tavernes és molt important perquè era una reivindicació de fa molt de temps”.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha agraït a la Diputació “la seua col·laboració en el finançament de l’execució d’un dels projectes més importants per a Tavernes. Serà una mota totalment integrada paisatgísticament al riu Vaca i que la gent podrà gaudir amb una magnífica via ciclopeatonal i diferents miradors”. El regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, assenyala que “la mota contra inundacions eliminarà els problemes d’inundabilitat de la zona nord del nucli urbà de Tavernes”.

Articles relacionats