23.2 C
Gandia
Dijous, 30 novembre, 2023

L’escola de música «Emergents» arriba a Gandia

• Obrirà les seues portes del 4 al 14 de juliol a l’Escola de Música del Grau 

• Es tracta d’un curs musical diferent per a retrobar-se en temporada d’estiu amb l’instrument propi i la música. Va dirigit a joves instrumentistes entre els 11 i els 25 anys.

• Un projecte eclèctic i multidisciplinari que porta la diversitat musical per bandera i en la que enguany participaran membres de formacions com Zoo, El Diluvi, Smoking Souls, The Dance Crashers Band o La Maria.

• El període d’inscripció ja està obert a la pàgina web www.escolaemergents.com.

La I escola de música «Emergents» de Gandia es farà del 4 al 14 de juliol a l’Escola de Música del Grau. Es tracta d’un curs musical diferent per a retrobar-se en temporada d’estiu amb l’instrument propi i la música. Així ho han presentat en roda de premsa aquest matí el regidor de Cultura, Nahuel González; el president de la Junta de Districte del Grau, Miguel Ángel Picornell; Zabalo Borràs, cap d’estudis de l’Escola de Música del Grau de Gandia; i Kike Suay i Fèlix Cortés, coordinadors d’Emergents.

Concretament, les activitats es desenvoluparan del 4 al 8 i de l’11 al 14 de juliol “estaran dirigides a joves músics per canviar el paradigma musical a través d’una barreja d’estils…”, ha destacat González. Com a novetat, “els carrers del Grau vell estaran replets de talent i música a causa del fet que moltes activitats es realitzaran a un barri que demanda molt aquest tipus d’activitats”, ha afirmat Picornell.

L’alumnat treballarà diferents estils, formacions i composicions amb un equip docent de gran qualitat, amb professionals d’un bagatge i pedagogia contrastada i experiència en formacions d’alt nivell. “Alguns dels educadors han estudiat al nostre centre i serà tot un orgull que tornen a casa sent referents”, ha especificat Borràs. A banda, comptaran amb la participació de membres de grups com ZOO, La Maria, Smoking Souls, El Diluvi… “que ajudaran durant el curs així com els docents i voluntaris”, ha exposat Cortés.

Una escola d’estiu poc convencional amb l’objectiu de donar a l’alumnat una perspectiva diferent de la música i fer-los eixir de la seua zona de confort millorant la seua relació amb l’instrument i la música. L’alumnat complementarà la seua formació amb tallers, masterclassjam sessions i interpretacions en directe davant de públic.

A banda, Suay ha ficat èmfasi en el fet que la diversitat d’estils musical que ofereix no està disponible en molts altres llocs: “Va des de la música clàssica a la moderna, passant per la tradicional o el jazz, entre altres”. El concert final d’Emergents el dia 14 de juliol suposarà el punt final d’aquesta escola, on els alumnes interpretaran les composicions treballades al llarg del curs i sonaran algunes peces dels grups del moment de l’escena valenciana.

El període d’inscripció ja està obert a la pàgina web www.escolaemergents.com. El preu del mateix serà de 200 €, tot i que els estudiants de l’Escola de Música del Grau de Gandia tindran un descompte i hauran d’abonar 160 €. El termini romandrà obert fins a completar les 60 places disponibles.

Articles relacionats