Vilallonga puja un 4’5% la taxa de l’escoleta municipal

La pujada de la taxa de l’escoleta municipal ha estat el punt  que més debat ha generat al darrer ple de l’Ajuntament de Vilallonta. La proposta del govern municipal de pujar les taxes de l’escoleta infantil un 4’5 % ha eixit endavant amb els vots del PSPV i PP, i el vot en contra de Compromís.

Compromís ha criticat l’actitud del govern local, que resumeix en què l’Ajuntament no vol posar ni un cèntim més del pressupost municipal per a finançar l’escoleta infantil. Segons l’actual govern, es dediquen ja “massa diners” a l’escoleta i, en conseqüència, cal pujar la taxa per incrementar la recaptació en uns 4.255 euros anuals. Compromís recorda, per contra, que del pressupost municipal (3.000.000 milions d’euros) es dediquen a l’escoleta 39.042 euros què és al que ascendeix el “dèficit” d’este servei municipal.

El portaveu de Compromís va explicar que en els països més avançats, l’educació infantil  de 0 a 3 anys és gratuïta. És a dir, corre a compte de l’Administració totalment, i que, qualsevol govern progressista hauria de treballar per avançar en eixe sentit (fer més assequible este servei). “Invertir en els xiquets i en educació —va recordar el regidor— és sempre una “inversió”, i no un “dèficit” com afirmava l’equip de govern, i més encara quan hem vist que l’equip de govern sí que té diners per a pagar detectius privats (3.000 euros), per a avançar el retorn de préstecs al banc en lloc d’invertir-lo en el poble (200.000 euros), o per intentar posar-se sou (50.000 euros)”.

Compromís afirma que pot entendre que el PP recolze i faça possible que es puge la taxa, ho consideren “fins i tot lògic, d’acord amb el seu pensar conservador”, però que ho faça un govern del PSOE, que —en teoria— està per afavorir la inversió en serveis públics bàsics i treballar per la igualtat d’oportunitats amb independència de la renda de les persones, és totalment incomprensible”.

Finalment, Compromís argumenta que si l’increment de la taxa fóra perquè va a millorar-se el servici als usuaris, ampliant horaris, millorant les condicions laborals de les treballadores de l’escoleta, o invertint en les instal·lacions, “almenys podria plantejar-se que li donarem recolzament. Però què la raó siga que l’Ajuntament no vol posar ni un euro més perquè prefereix dedicar els diners públics a altres prioritats (detectius, bancs o minutes d’advocats) no és acceptable”, conclou.

Et Pot Interessar