25.1 C
Gandia
Diumenge, 2 octubre, 2022

Vilallonga compra la Pedrera de la Safor amb l’objectiu de regenerar aquest espai

– L’Ajuntament de Vilallonga per unanimitat aprovava el dilluns 31 de maig l’assignació pressupostària per a l’adquisició de la Pedrera de la Safor.

L’alcalde, Domingo Garcia, exposava l’acord amb la propietat i la intenció de procedir a la regeneració en el que és possible després de la visita de tècnics de la Diputació de València. La zona adquirida abasta més de 12,4 Hectàrees, al voltant de 125.000 m².

En un primer moment es procediria a l’habilitació d’una zona de pàrquing per als nombrosos visitants del Racó del Duc i la mateixa Safor; a la plantació d’arbres i l’adequació d’una zona per a la interpretació del Circ de la Safor i el Racó del Duc.

La rehabilitació és “molt dificultosa” en paraules de tècnics de mines i en rehabilitació de pedreres, i es realitzarà progressivament al llarg dels pròxims anys amb ajudes que esperem rebre d’organismes supramunicipals, però també serà una “demostració d’allò que no es deu fer” en matèria d’extracció de minerals.

L’Ajuntament aborda amb il·lusió aquest nou repte que se suma a la inclusió de Vilallonga en la xarxa EUROVELO així com l’adequació de l’antiga plataforma del tren Gandia-Alcoi com a VIA VERDA.

Articles relacionats