19.6 C
Gandia
Diumenge, 24 setembre, 2023

Víctor Benavides guanya el Premi de Poesia de Beniopa Pare Miret

La Societat Literària Saforíssims, junt amb la Junta de Districte de Beniopa i la regidoria de Cultura de Gandia han anunciat el lliurament de la sisena edició del Premi de Poesia de Beniopa Pare Miret. Un premi que s’ha consolidat gràcies al compromís, tant dels governants com de la ciutadania, de potenciar la cultura a Beniopa amb un acte carregat d’emotivitat pel record del poeta Francesc Miret.

En aquesta sisena edició s’han presentat un total de 46 poemes. Un any més, la qualitat de les obres presentades ha produït una gran satisfacció a l’organització. La riquesa, la varietat de veus i temàtiques, de formes expressives innovadores i de registres poètics demostra la salut literària d’un premi que creix convocatòria a convocatòria. El jurat, constituït per Maria Josep Escrivà,  Anna Gascón i Juma B. Barratxina, no ho ha tingut gens fàcil a l’hora de triar el guanyador.

Amb tot, després d’una llarga deliberació s’ha escollit l’obra titulada: Un escarabat on altres tenen un cognom, del jove poeta valencià Víctor Benavides. S’ha valorat el motiu no gens convencional del poema, així com la manera desimbolta i el llenguatge poètic actual que l’autor fa servir per a traslladar una sensació d’ofec existencial exemplificada en la imatge d’un insecte atrapat dins d’un pot. I la resolució esperançadora.

En paraules del jurat, el poema constitueix: «Un text i una aportació idonis en un concurs que pretén donar a conéixer apostes i nous valors com el que hem tingut el goig de premiar».

El guanyador del premi, Víctor Benavides Escrivà (València, 1994) és poeta, gestor cultural, docent i doctorant en Història Cultural (UV). Actualment, és coordinador del festival de poesia de València Vociferio i gestor cultural i de comunicació del centre El Micalet. Com a membre del Grup d’Investigació de l’Associació Cultural Institut Obrer, dirigeix la revista de pensament i acció social L’IO. A més, ha creat els espectacles itinerants VersMemòria i Ciutat Ofegada.

Articles relacionats