18.2 C
Gandia
Diumenge, 24 setembre, 2023

La revista Camacuc estarà en tots els centres educatius i les biblioteques infantils de Gandia

 

L’Agència AVIVA de Promoció del Valencià de Gandia subvenciona la subscripció a la revista Camacuc de tots els centres educatius i les biblioteques infantils de Gandia

• Esther Sapena, regidora d’Educació, Política Lingüística i Infància: «Es tracta de l’única revista infantil feta i pensada en valencià. Abraça elements transversals de l’educació i el foment de valors com la solidaritat, la pau, la salut i el medi ambient. També treballa les relacions interpersonals i el foment de la lectura entre els més menuts. És molt divertida, amb humor, passatemps, contes, experiments i, sobretot, còmic».

• És un gest simbòlic i de rebuig frontal a qualsevol acte de censura, una mostra de suport a una capçalera històrica que promou l’hàbit lector entre els més joves. «Si qui l’ha refusada l’haguera llegida alguna vegada, se n’hauria adonat».

La regidoria d’Educació, Política Lingüística i Infància, Esther Sapena, ha anunciat aquest matí la intenció de fer arribar a tots els centres educatius de primària i infantil de Gandia, públics i concertats, la revista infantil Camacuc, a través de l’Agència AVIVA de Promoció del Valencià de Gandia, adscrita al seu departament. També al Centre d’Educació Especial Enric Valor i a les cinc biblioteques infantils.

«S’edita des de l’any 1983. Està escrita íntegrament en valencià i feta per valencians i valencianes. Es tracta de l’única revista infantil pensada en la nostra llengua, com a resultat del recorregut d’uns quants professionals de l’ensenyament preocupats per l’aprenentatge del valencià i la conservació de la cultura. Quant al contingut, la revista abraça elements transversals de l’educació i el foment de valors, com la solidaritat, la pau, la salut i el medi ambient. També treballa les relacions interpersonals i el foment de la lectura entre els més menuts».

Sapena recorda que, des de fa gairebé 40 anys, Camacuc ha estat un referent en el compromís amb la lectura i la nostra cultura a través del còmic. Un cresol d’autores i de lectores, que ara s’ha vetat a localitats com Borriana, per l’extrema dreta. «Per això es tracta, també, d’un gest simbòlic i de rebuig enfront de qualsevol acte de censura, una mostra de suport a una capçalera històrica que promou l’hàbit lector entre els més joves. Camacuc, la revista valenciana i en valencià per a xiquets i xiquetes, sempre ha sigut una revista d’entreteniment molt divertida, amb humor, passatemps, contes, experiments i, sobretot, còmic. Si qui l’ha refusada l’haguera llegida alguna vegada, se n’hauria adonat».

En total es tracta de 24 subscripcions anuals (18 col·legis i 6 biblioteques infantils), 6 números de la popular revista, que tindrà un cost de 600 euros a l’any.

Articles relacionats