21.1 C
Gandia
Dimecres, 27 setembre, 2023

José Manuel Prieto: “No consentirem que es jugue amb els diners dels ciutadans”

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha comparegut en roda de premsa per informar sobre la denúncia presentada per l’exalcalde Torró contra l’actual alcalde de Gandia, la ministra Diana Morant i la lletrada Cap del Servei Jurídic Municipal.

La denúncia té per objecte una qüestió ja jutjada. La justícia ja s’ha pronunciat sobre aquest tema en sentència que ha esdevingut ferma en el mes de maig de 2023 i que li ha donat la raó a l’ajuntament.

Prieto ha iniciat la seua intervenció mostrant el seu cansament pel fet que “se’ns denuncie per fer la nostra feina que no és altra que defensar els diners dels ciutadans. Que em denuncien totes les vegades que faça falta perquè aquesta és la meua feina, vetlar pels interessos de Gandia”.

Aquesta és una reclamació que formula un exalcalde que pretén afavorir a un empresari en contra dels interessos municipals. Es tracta del concessionari de l’explotació de l’edifici d’habitatges del carrer Perú. L’ajuntament va haver de resoldre el contracte amb aquesta empresa per incompliment del contracte i la justícia ja li ha donat la raó en 4 processos judicials. Resta pendent de pronunciament un cinqué pel qual es discuteix la liquidació de la concessió on l’ajuntament ha valorat l’edifici d’acord amb el criteri tècnic dels funcionaris manifestat a l’expedient i descomptat els deutes que aquesta mercantil té amb l’ajuntament.

“Després d’haver guanyat totes les sentències i tots els processos judicials en sentència ferma que eximeix de qualsevol responsabilitat els tècnics de l’Ajuntament, la ministra i aquest alcalde, se’ns denuncia per una despesa que mai s’ha fet” ha explicat Prieto qui s’ha mostrat contundent quan ha afirmat que “tot el que ha passat han estat els intents de condicionar una liquidació milionària que fóra el més favorable a una empresa que no ha complit amb res del plec de condicions”.

L’exalcalde Torró s’ha posicionat al costat de la mercantil incomplidora, com a estratègia política a quatre dies de les eleccions nacionals tot i saber que l’empresa ja va denunciar aquesta qüestió i que el jutjat va considerar correcta l’actuació municipal i va inadmetre la reclamació de la mercantil.

Un altre aspecte que ha abordat en la compareixença ha estat el paper que desenvolupa l’exalcalde a la denúncia, i s’ha preguntat si Torró és representant de l’empresa o d’alguna de les persones de la mercantil. “Què ha d’aportar a aquest procés i quin paper hi té en aquesta història?” s’ha preguntat l’alcalde, que ha recordat que Torró sempre ha estat aliat amb els interessos de l’empresa i contra l’Ajuntament.

Posteriorment, José Manuel Prieto ha explicat un per un tots els processos judicials que s’han produït sobre aquest edifici i on sempre ha resultat guanyador el consistori exceptuant només una part d’una sentència.

Els 4 processos judicials finalitzats han sigut els següents:

El primer fou un procés on l’empresa demanava rescat de la concessió perquè se’n fera càrrec l’Ajuntament- i una indemnització. En aquest procés el jutjat va dictar sentència favorable a l’Ajuntament de Gandia.

El segon fou un procés en el qual s’impugnava la reclamació de l’Ajuntament contra l’empresa perqué satisfera el deute pendent i reparar l’edifici; la justícia considerà que el deute havia de pagar-se per l’empresa i que la reparació no procedia.

El tercer procés tenia per objecte una reclamació de la mercantil que no estava conforme amb la incautació de la garantia que l’Ajuntament havia dut a terme. En aquest cas també la justícia, el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, considerà que l’actuació municipal fou correcta i que la incautació procedia perquè la resolució del contracte fou per culpa del contractista.

El quart procés fou una reclamació judicial amb la qual l’empresa pretenia derivar responsabilitat a l’exalcaldessa per fets ocorreguts l’any 2015. La resposta a la reclamació fou mitjançant informe emés per la lletrada municipal que després fou defensat davant el jutjat, obtenint resolució judicial favorable a l’Ajuntament. Aquesta sentència ha sigut mostrada als mitjans de comunicació i eximeix a Diana Morant de la responsabilitat civil que l’empresa pretenia i a l’Ajuntament de derivar qualsevol acció contra ella.

Finalment, el cinqué contenciós és el que es troba en tràmit i, per tant, pendent de sentència on està discutint-se la liquidació de la concessió.

Sobre les raons de la denúncia, l’alcalde ha al·ludit que falten quatre dies per a les eleccions generals i que el consistori ha actuat sempre sobre la base dels fonaments de dret i els pronunciaments jurídics. “Tenim una empresa que sense fer res vol emportar-se 19.000.000 € de tots els gandians i no ho permetrem mentre un jutge no diga el contrari”.

Articles relacionats