21.1 C
Gandia
Dimecres, 27 setembre, 2023

Els Pedregals celebra el 44 aniversari de les festes patronals

 

• El districte marítim de Daimús, ha preparat una programació que combina tradició, música, espectacle i diversió.

S’acosta Sant Jaume i els Pedregals comencen a sentir l’arribada de les seues festes patronals que reuneixen bona part dels seus veïns, altres del nucli urbà, així com, molts turistes de la platja.

Unes festes intenses que començaren l’any 1979 i que es realitzen en honor a Sant Jaume, el 25 de juliol, gràcies a la donació d’una imatge del sant a l’església de Fàtima que va fer un particular.

Entre les activitats programades destaca el concurs de paelles nocturnes, on es cuinaran 55 paelles, amb un màxim de 10 participants per cadascuna, és a dir 550 comensals. Però, el programa comença el divendres 21 amb el so de les campanes i la música de dolçaina i tabal, anunciant la vespra de la festa que dona pas a les 21.30 h al sopar dels veïns al carrer i a les 00.00 h revetla amb l’orquestra Emoji. El dissabte 22 és el dia del XXI concurs de paelles a les 21.00 h i s’acabarà la jornada amb l’orquestra Gravity que actuarà a les 00.00 h.

El diumenge 23 de juliol, com que hi ha eleccions generals, les activitats es traslladen a l’endemà. Ja el dilluns 24 serà el dia dels Jubilats amb la despertà i després dinar a les 14.00 h., la presentació de la final de raspall en el Centre Social a les 19.00 h., i a les 20.30 h. una missa en honor a la Mare de Déu de Fàtima, seguida de processó acompanyada de l’Associació Musical Daimusense i el grup Dolçaina i Tabal la Festa. En acabar castell de focs artificials i a les 00.00 h. Tribut a Mecano en el carrer Francesc Pons.

El dimarts 25, dia del patró dels Pedregals Sant Jaume, comença el dia amb una despertà anunciadora a les 08.00 h. A la vesprada els xiquets seran els protagonistes a les 17.30 h amb un parc aquàtic, i a les 20.30 h. missa en honor al patró Sant Jaume, seguida de processó en la qual participa l’Associació Musical Daimusense i el Grup de Danses de Daimús. En acabar castell de focs artificials i a les 00.00 h espectacle Magic Comedy Night Show al carrer Francesc Pons.
Les festes acabaran el dissabte 29 de juliol amb la festa dels joves que a les 08.00 h tindran despertà acompanyada per la xaranga Va de Bo i després esmorzar. A les 14.00 h serà l’hora de dinar dels festers amb les autoritats, i ja de vesprada a les 20.30 h missa en honor a Sant Lluís, seguida de processó acompanyada per la xaranga Va de Bo. En acabar castell de focs artificials i a les 00:00 h revetla amb l’orquestra L’Óxido al carrer Francesc Pons.

Cal recordar que la mateixa platja de Daimús pren el nom dels Pedregals, perquè és la barriada més propera que té, i està formada per cases de pescadors i agricultors, que foren els primers habitants que van gaudir d’aquesta tranquil·la platja del Mediterrani.

Articles relacionats