18.6 C
Gandia
Dimarts, 28 novembre, 2023

Vicent Andrés Estellés va estar de nou a Gandia

La plaça de l’Escola Pia acollia divendres passat la 14a edició de la Festa Estellés Gandia. Organitzada per Saforíssims, Societat literària, amb la col·laboració dels departaments municipals de Promoció del valencià i Cultura, a més de Compromís per Gandia, el recital poètic i musical es va iniciar amb un sopar popular. Que va donar pas al micro obert de poemes de Vicent Andrés Estellés, considerat un dels poetes valencians més importants del segle XX, i a l’actuació del cantant de Potries, Joan Peiró Aznar.

Hi va comptar, entre altres, amb la participació del periodista, escriptor i exalcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, així com l’exconseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà. Hi va presentar l’acte la poeta d’Oliva, Esther Climent.

Una festa que ve a coincidir, quan l’agenda ho permet, amb l’efemèride del seu naixement, el 4 de setembre. A l’estil del ‘Burns Supper‘, una celebració escocesa que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta en llengua escocesa Robert Burns (1759-1796), i que consisteix en un gran àpat popular. Va ser precisament la manera com els escocesos celebraven el naixement del seu poeta el que animà l’escriptor Josep Lozano a convocar les primeres festes Estellés, el 2010. Aquell any, tres o quatre localitats (entre elles Gandia) secundaren la iniciativa. A hores d’ara, estem parlant d’un centenar.

Articles relacionats