6 C
Gandia
Dissabte, 28 gener, 2023

Valoració de la Fira i Festes de Gandia 2021

– José Manuel Prieto: “El comportament col·lectiu ha estat a l’altura de la situació”, així ha resumit l’alcalde de Gandia el transcurs d’aquests 4 dies de Fira i Festes de Gandia 2021, qui ha transmés un missatge d’esperança a la ciutadania de cara al futur.

– Nahuel González, regidor de Cultura: “Aquestes festes han estat les de la reactivació cultural”.

– Nacho Arnau, responsable de Seguretat Ciutadana: “Els dispositius de seguretat que es van planificant abans d’aquestes festes han donat els seus fruits”.

Després de 4 dies enèrgics de Fira i Festes de Gandia 2021, les festes majors han estat un baló d’oxigen de recuperació emocional, tradició i esperança per als gandians i les gandianes en un context complicat de pandèmia que, esglaó a esglaó, i sense perdre la perspectiva responsable, s’encamina a una nova normalitat.

Amb una retrospectiva recent, han estat diversos representants públics qui han volgut fer un balanç de què han significat les festes d’enguany, les quals s’han celebrat en honor al patró de la ciutat Sant Francesc de Borja, i, de forma doblement especial, ja que han encetat l’Any Jubilar, amb motiu del 350 aniversari de la seua canonització. També s’han homenatjat els 150 anys des que es té constància de l’existència del Tio de la Porra, el personatge més icònic de Gandia.

“El comportament col·lectiu ha estat a l’altura de la situació, i sense dubte s’ha complit la missió que s’havia encomanat a cada ciutadà i a cada ciutadana”, ha destacat l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, qui ha fet valdre el comportament exemplar demostrat per la ciutadania i la labor de tots els operaris i cossos de seguretat per garantir el desenvolupament “d’una fira en trànsit cap a la normalitat”.

La màxima autoritat de la ciutat també ha volgut transmetre un missatge d’esperança: “Després d’aquesta Fira i Festes, on hem reconegut l’esforç i la resistència de la nostra ciutadania en la pandèmia, com orgull de ciutat, i també amb la presència de la nostra ministra, s’obri una nova etapa d’esperança, un nou repte col·lectiu amb el qual Gandia tornarà a estar a l’altura”.

Per la seua banda, el regidor de Cultura, Nahuel González ha declarat que la programació d’aquestes fires s’ha caracteritzat per una gran qualitat i gran assistència del públic, i que han representat “la reactivació cultural, on la ciutadania ha gaudit i ha omplit tot els espectacles, i ha servit per a donar força a un sector d’esdeveniments i de cultura que tanta necessitat tenien de treballar” i “perquè després de moments molt durs es puga gaudir de música i teatre”.

Finalment, l’edil de Seguretat Ciutadana, Nacho Arnau, també ha agraït el comportament de la ciutadania i el treball de gràcies dels cossos de seguretat (Policia Local, Policia Nacional, Creu Roja…), i ha subscrit les paraules de l’alcalde pel que fa al compliment de les mesures anti-Covid i a l’absència d’incidents significants als esdeveniments als espais públics i als espectacles que pogueren afectar el correcte desenvolupament de la fira.

“Els dispositius de seguretat que es van planificant abans d’aquestes festes han donat els seus fruits i hem evitat la concentració dels botellons que tant ens preocupava”.

Articles relacionats