16.7 C
Gandia
Dijous, 23 maig, 2024

Educació destina 33,5 milions d’euros per a centres educatius i d’ells 7,6 milions són a la Safor

– Les noves actuacions inclouen la construcció del CEIP Graüll de Xàbia, les ampliacions dels CEIP Divina Aurora i CEIP Sant Miquel de Tavernes de la Valldigna i de l’aulari del CRA. Penyagolosa a Atzeneta

– La Conselleria ja porta adjudicats 992,8 milions d’euros d’inversió en la millora d’infraestructures educatives mitjançant Edificant

La Conselleria d’Educació ha adjudicat 33,5 milions d’euros per a construir o millorar 15 centres educatius de 12 municipis. De la inversió destinada, 11,4 milions són per a 5 actuacions en centres educatius de les comarques d’Alacant; 7,6 milions d’euros per a 5 actuacions en centres educatius de les comarques de Castelló; i 14,5 milions d’euros per a 5 noves actuacions a les comarques de València.

Amb aquests nous 33,5 milions més d’inversió, la Conselleria d’Educació ja porta adjudicats 992,8 milions d’euros per la millora d’infraestructures educatives mitjançant Edificant: 364,3 milions per a les comarques d’Alacant, 165,7 per a les de Castelló i 462,8 milions per a les de València.

En aquesta nova tramitació mitjançant Edificant només queda que les aprove el ple municipal de cadascun dels 12 ajuntaments sol·licitants.

7 de les noves delegacions són intervencions d’una magnitud elevada perquè suposen la construcció total, ampliació o reforma integral de centres educatius. Es tracta de la nova construcció del CEIP Graüll de Xàbia, la reforma de l’antic institut de Bunyol per allotjar la secció de l’EOI i altres usos docents; les grans ampliacions dels CEIP Divina Aurora i Sant Miquel de Tavernes de Valldigna, així com de l’aulari del CRA. Penyagolosa a Atzeneta per tal de culminar el seu procés de transformació en institut escola; i la rehabilitació integral de les escoles de la Llosa i Xèrica.

14,5 milions d’euros per a 5 actuacions a les comarques de València

Les comarques de València sumen 5 noves adjudicacions de fons econòmics per part de la Conselleria en 4 ajuntaments, que suposen una inversió de 14,5 milions d’euros. Dues d’aquestes poblacions, Bunyol i Montaverner, s’incorporen al pla Edificant.

El gruix de la inversió es concentra a la Safor, concretament 7,6 milions d’euros. Amb aquesta quantitat, Tavernes de la Valldigna sumarà dues noves actuacions per ampliar els CEIP Sant Miquel i Divina Aurora, amb una inversió de 4,5 i més de 3 milions d’euros, respectivament.

A la comarca de La Hoya s’invertiran vora 4,6 milions d’euros amb l’objectiu de reformar l’antic institut de Bunyol per allotjar la secció de l’EOI i altres usos docents.

A la Ribera Baixa, la Conselleria invertirà prop d’1,5 milions d’euros en la reforma de l’IES Joan Llopis Marí de Cullera, on entre les diverses actuacions planificades està la modernització del gimnàs i les pistes esportives i patis.

També pujarà la inversió d’Educació en uns 870.000 euros a la Vall d’Albaida, que es dedicaran a la reforma i modernització del CEIP Doctor Esplugues de Montaverner.

Articles relacionats