València, camp de batalla per als candidats de les primàries del PP

Els compromisaris valencians són objecte de desig per als candidats a dirigir el PP. A la resta de territori sembla que les faves estan comptades, i a València la cap del PP, Isabel Bonig, està instal·lada en una calculada indefinició: no s’hi decanta, però aplaudeix les tesis de Soraya Sáenz de Santamaría. Els compromisaris valencians poden ser determinants i els dos candidats en són conscients. 

El candidat a la presidència del Partit Popular Pablo Casado, ha estat este diumente a Alacant, on ha «rebutjat categòricament» el vídeo que ha aparegut en els últims dies i que critica la candidatura de Soraya Sáenz de Santamaría, i s’ha considerat el «principal perjudicat»: «Anem a pensar un poc: eixe vídeo, a qui beneficia? Perquè a qui més perjudica és a mi». Es refereix al video que ha circulat per les xarxes amb imatges retrospectives de Cristóbal Montoro i Javier Arenas per a posar de relleu la manca de renovació dels suports de Santamaría. 
Casado, qui ha puntualitzat que «ningú» l’ha assenyalat com a autor del vídeo, ha considerat que cal «superar aquest debat» i ha assegurat que ell ha «patit molts vídeos difamatoris en aquesta campanya» encara que «no amb tanta difusió», en els quals «es deien mentides, infàmies i calúmnies» contra ell. «Jo açò mai ho farà, i mai acusaria a un altre de fer-m’ho a mi».
D’altra banda, preguntat per unes declaracions de Sáenz de Santamaría en una entrevista en el diari ‘ABC’ d’aquest diumenge, en les quals l’ex vicepresidenta del Govern deia que un debat «li faria molt de mal a ell, però també al partit», Casado ha respost que «la supèrbia no fa guanyar congressos, però sí perdre eleccions».
D’aquesta manera, ha defensat que pretén fer «un altre tipus de política» basada en «la humilitat, la proximitat» i «donar la cara sempre pel partit». Així, ha apuntat que el PP «necessita debat ideològic i projecte de futur per a Espanya» i ha considerat que «portem massa dies parlant de cens d’inscrits, de si un candidat és home o dona, o de si som joves o majors».
Per a Casado, aquests dies «sembla que el PP està en funcions», mentre «Pedro Sánchez segueix avançant»: «En 40 dies, s’està carregant tot el que havíem fet en set anys de magnífic govern de Mariano Rajoy», ha manifestat.
No obstant açò, ha assegurat que una vegada acabe el congrés -que se celebra el cap de setmana vinent- «el PP estarà més fort» i «millorarà» en les enquestes. «Si fem bé el congrés, i vam crear una candidatura que garantisca la integració de tots, un projecte per a Espanya, sense complexos i que aspire a recuperar els tres milions de vots que es van anar a altres partits i que eren del PP, aspirarem a guanyar les eleccions».
Així, preguntat per la pujada del PSOE en les enquestes, Casado ha fet un símil amb una carrera: «el cotxe de Pedro Sánchez està donant voltes i nosaltres en ‘boxes’ parlant de si el pilot és dona o home, si és jove o major, o si la seua escuderia l’avala un o un altre, mentre ells segueixen donant voltes».
«Nosaltres hem d’eixir ja forts i amb el millor motor i millor projecte, i jo el que propose és un projecte ambiciós», ha dit, al mateix temps que ha instat a recuperar els votants que han marxat a altres partits: «no em conforme amb cinc milions de vots, ni amb els vuit que tenim i amb els quals ens han manat a l’oposició, hem de recuperar els 11 milions, i tornar a ser la casa comuna del centre dreta a Espanya». «Tot el que estiga a la dreta del PSOE, ha de tenir ací la seua casa, ha sentenciat».

Et Pot Interessar