Oliva augmenta la disponibilitat de bany adapat

La regidoria de Turisme i Platges d’Oliva ha engegat, a través de la Creu Roja, una sèrie de millores per a garantir i augmentar l’accessibilitat en les platges del municipi. Cal recordar que l’estiu passat, el personal especialitzat va realitzar més de 300 serveis de bany adaptat.
Des de l’1 de juliol i fins al 31 d’agost, els punts d’atenció al bany adaptat a Terranova-Burguera, Pau Pi i Aigua Morta compten amb millors infraestructures. Aquestes zones estan dissenyades per a garantir l’accessibilitat mitjançant rampes i passarel·les adaptades per a les persones amb discapacitat, ofereixen places d’estacionament reservades per a aquests usuaris i també una àmplia zona d’ombra. Cadascuna d’aquestes zones accessibles està dotada a més de mòduls higiènicosanitaris que han sigut recentment adquirits per aquesta regidoria i que suposen una important millora en la qualitat d’aquestes dotacions. Els mòduls estan compostos d’una cabina amb vestidor, una cabina amb dutxa i una cabina de servei adaptats que cobreixen les necessitats especials de les persones que acudeixen a aquestes zones. Les prestacions d’aquestes platges es completen amb el servei de salvament, socorrisme i primers auxilis.
La dotació especialitzada per al bany accessible es compon de butaques amfíbies per a facilitar l’accés a l’aigua, crosses amb acobles de diferents altures, cadires de rodes especials per a dutxa i diferents elements de flotació.
El servei de bany adaptat disposa de dos tècnics especialitzats que atenen a les persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda durant el període establit.
Enguany el servei es pot utilitzar tots els dies de la setmana d’11:00 a 13:00 hores en Pau Pi i Aigua Morta i divendres, dissabtes i diumenges també a les vesprades de 17:00 a 18:30 hores. A més a Terranova-Burguera es podrà accedir al servei prèvia petició 48 hores abans del servei telefonant al 678 50 00 35.
D’altra banda, i atesa la ferma aposta per la promoció del turisme accessible de la Regidoria de Platges de l’Ajuntament d’Oliva, s’han incrementat notablement els serveis de mòduls higiènics en la resta de les platges del municipi. Els usuaris ja poden gaudir de noves dotacions en les platges que mancaven d’elles, com els mòduls de wc accessible en les platges Terranova (accés C/els Marjaletes), Rabdells (accés c/ Lloc Nou de Sant Jeroni) i Deveses (accés Camí del Vall Nou). 
Segons la regidora de Turisme i Platges d’Oliva, Mireia Morera, «enguany, a part d’incrementar la dotació, s’ha ampliat també la temporalitat amb la finalitat d’oferir un major i millor servei; per açò, aquests serveis estaran operatius fins al 9 de setembre coincidint amb la fi de la temporada de bany. El nostre objectiu de millora en el Sistema de Gestió de Platges per a la pròxima temporada és avançar el servei al 15 de juny.»

És important assenyalar també que s’han aplicat millores també en el sistema de neteja i higienización dels mòduls sanitaris, incrementant el servei per a garantir un millor estat de neteja i manteniment, evitant així, possibles males olors. 

Tal com assenyala Mireia Morera, «és important recalcar que les millores en els serveis s’han triplicat enguany, per la qual cosa les noves ampliacions es faran de manera progressiva en els pròxims anys, ja que suposen un cost econòmic molt important. Finalment i respecte a l’emmagatzematge d’aquesta infraestructura, la regidora de Turisme i Platges ha indicat que “el departament de Turisme està en procés de contractació d’un magatzem per a guardar la gran quantitat d’infraestructura turística i de platja i que, en l’actualitat no podem guardar en un mateix recinte per falta de capacitat. D’aquesta manera facilitarem el seu control, manteniment i seguretat. Si tot va segons el previst, podrem guardar allí tot el material i infraestructures al final de la temporada.”

Rentapeus fora de servei

D’altra banda,  l’avaria registrada dimarts passat en l’estació de bombeig que subministra l’aigua a tots els rentapeus de la platja de Pau Pi, està encara per reparar. Els serveis tècnics de l’Agència Valenciana del Turisme són els propietaris i responsables de les reparacions i del manteniment d’aquesta infraestructura, segons fonts municipals, i han anunciat que a l’inici de la setmana entrant podran estar en servei. 

 

Et Pot Interessar