Oliva inicia les festes de Moros i Cristians amb la presentació de capitans, ambaixadors i abanderats

Oliva ha viscut este dissabte la presentació de capitans, ambaixadors i abanderats al parc de l’Estació, el primer acte de la programació de les Festes de Moros i Cristians d’Oliva 2018, que tindran lloc del 19 al 22 de juliol, i que estan organitzades per la Federació de Moros i Cristians d’Oliva amb la col·laboració de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva.

El regidor de Festes, Pepe SalazarLorena Ciscar, responsable del web de la Federació de MiC d’Oliva, en representació del president de la Federació, Sergio Bañuls; a més dels càrrecs moros i cristians d’enguany: Leandra Mena i Maria Serrano, capitana i ambaixadora respectivament, de la filada cristiana Jaume I, i Vicente Tercero i Vicent Roig, també capità i ambaixador, en este cas de la filada mora Marràqueix, han presentat esta setmana el programa de festes, que ha començat este dissabte dia 14 a les 19.30 h, amb la concentració a la plaça de l’Ajuntament per a la recollida de càrrecs de les Filades Capitanes. Tot seguit, a les 22.00 h, ha tingut lloc la presentació de capitans, ambaixadors i abanderats al parc de l’Estació.

Este diumente dia 15 al Parc de l’ Estació tindrà lloc a les 20:30 el concert de música festera amb la banda simfònica de l’Associació Artístico Musical d’Oliva i la Colla de Dolçaines Sarabanda.

Però la festa grossa tindrà lloc a partir del dijous, amb el Pregó Fester a càrrec de Luís Sendra, la interpretació del pasdoble “Oliva 1990” del mestre Miquel Villar, el tradicional sopar del Putxero a les cabiles i l’Entradeta Informal. El divendres tindrà lloc l’Entrada Cristiana, dissabte a la matinada el Desembarcament, i a la vesprada l’Entrada Mora. Finalment diumenge tindrà lloc l’Entrada Infantil i la Reconquesta del Castell.

Els càrrecs festers d’enguany s’han mostrat molt il·lusionats davant de les Festes que ara comencen, que tal com han explicat, culminaran el treball desenvolupat per les filades al llarg de mesos o fins i tot anys. Pel que fa als “boatos”, han avançat, per part del bàndol cristià, que servirà per a reivindicar el paper de les dones en la festa. I per part de la capitania mora, que tindrà tres parts, començant pel desembarcament dels àrabs a la península, en un guió que s’ha intentat que siga el més respectuós possible amb els fets històrics. Tots ells han destacat la bona relació entre les dues filades, i fins i tot han dit que van a col·laborar en els respectius seguicis, que estaran formats per unes 500 persones cadascun.

El regidor de Festes, per la seua part, ha volgut destacar la importància dels Moros i Cristians en el calendari fester oliver: “estem parlant d’una de les festes més destacades i multitudinàries d’Oliva, per això l’ajuntament no pot més que donar suport, tant econòmic com logístic, a la festa, perquè puga lluir en tota la seua esplendor i tots puguem disfrutar-la, tant des de les filades com anant a vore les Entrades o participant en els actes oberts que se celebren, com ara el Desembarcament, la Nit del Putxero o l’Entradeta Informal.”

“Estem segurs que disfrutarem i molt, com sempre, de la nostra festa de Moros i Cristians, que recordem que està declarada d’Interés Turístic Autonòmic. Per això vull convidar a tots els ciutadans d’Oliva i de les poblacions de les comarques veïnes, així com a totes les persones que ens visiten durant este mes, a participar i viure la festa intensament. De segur que els olivers, amb el nostre caràcter obert i acollidor, serem uns magnífics amfitrions”, finalitzava Pepe Salazar.

Et Pot Interessar