12.5 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

València al capdavant en trasplantes hepàtics: L’Hospital la Fe rep el XII Premi de l’Associació de Trasplantats Hepàtics

Anestesiologia-Reanimació de la Fe rep el XII Premi de l’Associació de Trasplantats Hepàtics

Fins hui, La Fe ha realitzat més de 2.800 trasplantaments hepàtics i des de fa una dècada és l’hospital espanyol que més realitza.

L’Associació de Malalts i Trasplantats Hepàtics de la Comunitat Valenciana (AETHC), fundada en 1992 amb l’objectiu de representar, informar i assistir a les persones amb malaltia hepàtica o amb necessitat de trasplantament hepàtic, ha concedit al servei d’Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital La Fe de València el XII Premi, per la seua labor científica.

“Es tracta d’un reconeixement amb molt de valor científic, però també emocional, ja que el servei d’Anestesiologia i Reanimació porta quasi 30 anys treballant amb professionals de tots els àmbits a millorar la qualitat de vida dels qui necessiten un trasplantament”, ha assenyalat la doctora Rosario Vicente, cap de secció d’aquest servei i una de les especialistes que va recollir el guardó juntament amb la doctora Inés Silla.

Fins hui, i des de la nit de Reis de 1991, l’Hospital La Fe ha realitzat més de 2.800 trasplantaments hepàtics, xifra que situa, des de fa una dècada, a la Fe com l’hospital espanyol que més trasplantaments hepàtics realitza anualment.

Tal com ha recordat la doctora Pilar Argente, directora de l’àrea d’Anestèsia, Reanimació i Bloc Quirúrgic de la Fe, “fa 30 anys que tant personal facultatiu com d’infermeria ens formem en hospitals internacionals per a perfeccionar i ampliar la tècnica del trasplantament hepàtic i així iniciar el programa de trasplantaments de l’hospital. Cal destacar la labor i l’esforç de molts professionals sanitaris i no sanitaris, per a aconseguir els millors resultats. Si hui podem veure millorada la qualitat de vida dels nostres pacients, és gràcies als qui ho van iniciar aquella nit de Reis de 1991”.

Durant l’acte, també es va agrair la labor de les coordinacions de trasplantaments, així com la generositat de les famílies donants, que sempre inspiren respecte i admiració.

Articles relacionats