La Universitat Sènior de la UPV comença a rodar

Vicente Todolí, especialista en art de renom internacional, natural de Palmera, i actualment director artístic de la fundació Pirelli Hangar Bicocca, ha estat l’encarregat de la presentació este dimarts de la seu de la Universitat Sènior en un acte celebrat en el Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València.

El projecte naix de la Universitat Politècnica amb la implicació tant de la Mancomunitat com del professorat de la Universiat Sènior, entre ells Telmo Gadea Boix, músic i president de la Federació de Falles de Gandia; Jose Luis Marco, cap del Servei de Farmàcia del Departament de Salut de Gandia, i professorat de la UPV: Santiago La Parra, historiador especialista en la família Borja; Joan Aliaga, coordinador del Projecte Museogràfic de les Clarisses; Joan Baptista Tormo, especialista en urbanisme; Francisco Javier Moral, historiador i crític de cinema; Albert Martínez, expert en intel·ligència emocional; Rubén Picó, expert en acústica; Pau Pérez Ledo, sociòleg, i Emilia Victoria Enríquez, lingüista, entre altres.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant i altres membres de la corporació, van participar a l’acte de presentació.

Els discursos

‘Totes les persones volem contribuir fins al final, aprendre ens dóna la vida’: amb aquestes paraules valorava Vicent Todolí la iniciativa de la Universitat Sènior de la Universitat Politècnica de València, que aterra aquest curs 2017 – 2018 a la Safor. Van intervenir també el director del Campus, Jesús Alba; el president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Tomás Ferrandis; la responsable de la Universitat Sènior de la UPV, Ana Muñoz, en representació del Vicerectorat de Responsabilitat Social i Cooperació de la UPV i el sotsdirector de Cultura del Campus de Gandia, Javier Pastor.
A l’acte, obert a tota la ciutadania, van assistir més de 60 persones entre els qui es trobaven Salvador Femenía, diputat de Mancomunitats i Comarcalització, a més de representants d’ajuntaments i de l’associacionisme de la comarca, com la Federació d’Associació d’Empresaris de la Safor i Saforíssims.
Vicent Todolí va mantenir un diàleg amb el responsable de Cultura del Campus, Javier Pastor, amb el qual va reflexionar sobre l’ensenyament de l’art: ‘L’art no s’explica, s’experimenta, es gaudeix, així és com s’aprèn’; també van parlar de la importància d’aprendre durant tota la vida ja que, va afirmar, ‘les persones volem contribuir fins al final i aprendre ens dóna la vida, és la nostra saba’. Todolí va parlar dels seus projectes, tant personals com a professionals i no solament d’art, sinó del cultiu de cítrics, un patrimoni cultural, gastronòmic i científic que promou a través de l’hort citrícola del Bartolí, situat a Palmera.
Jesús Alba, director del Campus de Gandia de la UPV, va agrair el suport a la Universitat Sèniorde la UPV oferit des de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, a través dels seus dos presidents consecutius: Tomás Ferrandis i Salvador Femenía. Aquest suport ha permès que la Universitat Sènior nasca amb vocació comarcal i que impartisca les seues sessions en la seu de la Mancomunitat, de Gandia, a partir del 24 d’octubre. 
Per la seua banda Ana Muñoz, responsable de la Universitat Sènior en la UPV, va mostrar el suport del Vicerectorat de Responsabilitat Social i Cooperació de la UPV al desenvolupament de la Universitat Sènior en el Campus de Gandia, ja que en els 19 anys que s’ha impartit a València i els 17 anys en el Campus d’Alcoi, compta amb una alta demanda i una gran satisfacció per part de l’alumnat. Només en el curs 2016 – 2017 es van donar 4.159 matrícules i es van oferir 86 cursos.
Tomás Ferrandis, president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, va expressar la satisfacció que suposa treballar amb la universitat, ja que les seues capacitats i coneixement són sempre una garantia i una ajuda per a la solució de problemes. En el cas de la Universitat Sènior, Ferrandis ha agraït a la UPV la confiança dipositada en la Mancomunitat com a entitat que representa a la comarca.

La Universitat Sènior de la UPV a la Safor és una iniciativa nascuda gràcies a la col·laboració de la Universitat Politècnica de València amb la Mancomunitat de Municipis de la Safor. La matrícula es va iniciar el passat dijous 7 de setembre; les sessions s’impartiran a la seu de la Mancomunitat, del 24 d’octubre al 31 de maig, els dimarts i dijous a la vesprada.

Et Pot Interessar