Unidos Podemos intenta frenar al Congrés la reprivatització de Bankia

Unidos Podemos-En Comú Podem-En Marea vol que el Congrés inste al Govern a suspendre els plans de desinversió del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària en BFA-Bankia, i frenar així la privatització de l’entitat amb seu social a València.
Així figura en una de les propostes de resolució que la coalició d’esquerres ha registrat davant les Corts Generals i que la Comissió Mixta (Congrés-Senat) per a les Relacions amb el Tribunal de Comptes sotmetrà a votació dijous que ve.
La proposta és resultant del debat sobre el ‘Informe de fiscalització del procés de reestructuració bancària, exercicis 2009 a 2015’ que el president del Tribunal de Comptes, Ramón Álvarez de Miranda, va presentar fa una setmana davant la comissió.
En la iniciativa, Unidos Podemos advoca per modificar “si fóra necessari” el Memoràndum d’Enteniment signat amb la Comissió Europea, i “utilitzar la participació majoritària” en Bankia”per a promoure la reorientació de la seua activitat cap a la de banca pública”.
Malgrat l’interès d’Unidos Podemos, el Govern ja ha anunciat que tractarà de reactivar el procés de privatització de BFA-Bankia -una vegada absorbida l’altra entitat nacionalitzada, BMN-“com més prompte millor”.
El ministre d’Economia, Luis de Guindos, ha assenyalat que el Govern estudia qualsevol “finestra d’oportunitat” oberta per a “aprofitar-la”, encara que també reconeix que la situació d’ “incertesa”, alimentada per la crisi política a Catalunya, no afavoreix l’operació.
Per la seua banda, el president del FROB, Jaime Ponce, no va descartar la possibilitat d’ampliar el termini per a dur a terme la privatització, recordant que aquest termini ja havia sigut ampliat en dues ocasions, i que ara la decisió es trobava en mans del Govern i no depenia de la Comissió Europea.
Ponce realitzava aquestes afirmacions el passat mes de setembre, en la seua compareixença davant la Comissió d’Economia del Congrés, a una resposta del diputat ‘popular’ Miguel Ángel Paniagua, que li demanava per una valoració d’aquesta possibilitat, ja que un major marge per a poder vendre l’entitat no condicionaria tant i permetria cercar un preu més avantatjós en l’operació.

Et Pot Interessar