Una subvenció a tres bandes permetrà contractar vint joves a Tavernes mitjançant el programa T’Avalem

L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria de Foment Local, contractarà 20 jóvens perquè participen en el projecte T’Avalem. Este programa mixt d’ocupació i formació juvenil està finançat amb una subvenció de 399.660 provinent de la Generalitat, a través del Servef, i cofinançada per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu. L’Ajuntament de Tavernes completarà l’aportació econòmica amb 20.000 euros de fons propis.

Els 20 alumnes d’este projecte anomenat T’Avalem alternaran la formació teòrica amb activitats auxiliars en la conservació i millora de muntanyes, en repoblacions forestals i tractaments silvícoles, així com activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria, o en instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes. La durada del projecte és d’un any.

També hi haurà un procés de selecció per a cobrir les places de personal administratiu i formador. Així, es contractarà un director, un professor per a cada especialitat (forestal i jardineria), un auxiliar administratiu i un professor de formació complementària. La selecció del personal directiu i docent es durà a terme mitjançant convocatòria pública.

Segons el regidor de Foment Local, Josep Llàcer, «este és un programa ambiciós, tant pels objectius com pel plantejament i les dimensions. Durant un any, formarem i oferirem experiència professional a 20 jóvens aturats, millorant la seua qualificació i perspectives laborals. Però, a més, amb les actuacions que duen a terme, millorarem les zones verdes i espais naturals del nostre poble».

«Tanmateix, cal destacar que este programa invertirà més de 400.000 € en la ciutat, una quantitat molt destacable que suposarà un alleujament per a més de 20 famílies».

Els alumnes rebran 1.920 hores de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional, amb l’objectiu d’aprendre un ofici, millorar la qualificació i adquirir experiència professional. A més, es dedicarà un mínim del 25% de la durada del projecte a la formació per a l’ocupació. Els alumnes rebran un certificat de professionalitat i aprofitament expedit pel Servef en acabar el projecte.

Els destinataris d’este programa seran jóvens majors de 16 i menors de 30 que hauran d’estar desocupats i inscrits en les oficines del SERVEF i en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

Et Pot Interessar