11.7 C
Gandia
Divendres, 28 gener, 2022

Una operació contra el tràfic de drogues deixa tretze detinguts a Gandia, Bellreguard i Muro

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup organitzat a Gandia, i detingut a 13 integrants d’entre 22 i 69 anys, com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues i pertinença a grup criminal. Es van registrar quatre domicilis i dos trasters a Gandia, Bellreguard i Muro en els quals es van intervenir més de 31 quilos entre pel que sembla cocaïna, haixix i marihuana, 843 grams de tall, uns 8.500 euros, tres vehicles, tres armes curtes amb munició i diversos útils per a la manipulació i transformació de les substàncies. A dos dels detinguts també se li imputa un delicte de tinença il·lícita d’armes. Empraven, entre altres coses, botelles de butà amb falsa tapa per a ocultar la droga (a la imatge).
Les recerques es van iniciar a principis de juny en tenir coneixement els agents de determinades activitats il·lícites d’una persona que distribuïa a la menuda diferents substancies estupefaents. Durant les mateixes es va poder determinar la participació de més persones formant així un grup organitzat amb diferents funcions, com la introducció de les substàncies des del Marroc, l’envasament i la posterior distribució. També van esbrinar que en un dels domicilis que tenia l’organització transformaven l’haixix i la marihuana mitjançant tractaments químics, en altres de major puresa i efectes, com el BHO (oli d’haixix) per a la seva posterior distribució.

Detingut quan portava sis quilos d’haixix en un cotxe

Continuant amb les recerques, els agents van tenir coneixement d’un viatge del principal sospitós per introduir substància al país, el qual va ser interceptat a Bellreguard amb una càrrega a l’interior d’una “caleta” en un vehicle, en la qual portava sis quilos i mig d’haixix. Arran d’aquesta detenció es van practicar diversos registres a Gandia, Marxuquera, Bellreguard i Muro d’Alcoi, on es va detenir a la resta d’integrants, a més d’intervenir una gran quantitat de substàncies estupefaents i útils per a la seva manipulació i tractament, així com diners i dos vehicles.
Després dels registres van comprovar que a Muro era el lloc on manipulaven la droga, i en la resta dels domicilis on l’organització emmagatzemava les substàncies ja preparades per a la seva venda. Es van intervenir tres armes curtes, localitzant-se una a Gandia i les altres dues en de Muro d’Alcoi.
Els detinguts, deu d’ells amb antecedents policials, han passat a disposició judicial, mentre que els altres tres, sense antecedents, després de prendre’ls declaració han estat posats en llibertat, no sense abans ser advertits de l’obligació de comparèixer davant l’autoritat judicial quan para això anessin requerits.

Articles relacionats

últims articles