15.9 C
Gandia
Dilluns, 29 novembre, 2021

Els cossos de seguretat reforcen els seus efectius per a la Fira i Festes de Gandia

La regidora de Seguretat, Trànsit, Mediació i Convivència de Gandia, Àngels Pérez, ha presentat al costat del comissari cap de la Policia Nacional, Carlos Julio San Román, i el comissari en cap de la Policia Local, Marc Cuesta, el dispositiu que s’ha preparat per part dels diferents cossos de seguretat per a la Fira i Festes de Gandia.

L’alcaldessa, Diana Morant va convocar dimecres a la vesprada a l’Ajuntament una Junta Local de Seguretat a la qual va assistir el subdelegat del Govern, Roberto Cachorro, el regidor de Cultura, Joan Muñoz, i representants dels diferents cossos de seguretat (Policia Nacional, Policia Autonòmica, Guàrdia Civil) així com a responsables de la Delegació de Govern pel que fa a violència de gènere.

L’objectiu principal d’aquesta reunió era conéixer l’organització de tots els espais que conformen la fira i també els recursos personals disponibles de cada estament policial per als dies festius, per fer una posada en comú, conéixer el protocol que se seguirà entre les forces actuants a la ciutat, per tal de millorar la coordinació i l’eficiència de les actuacions.

La preocupació d’aquest govern és protegir les persones i garantir sempre la seua seguretat, tant per als nostres ciutadans com per a les persones que ens visiten durant aquests dies i el que volem és tenir totes les garanties de seguretat possible“, va afirmar Àngels Pérez, qui ha recordat que aquesta legislatura es va posar en marxa el Pla d’Autoprotecció que s’ha intensificat la mateixa manera que es va fer l’any passat, perquè davant de qualsevol situació d’emergència, estiga garantida l’evacuació de les persones i l’accés dels vehicles de serveis d’emergència (bombers, ambulància, policia).

Per la seua banda, Marc Cuesta ha explicat les afeccions al trànsit rodat. Pel que fa al tancament del trànsit, aquest afectarà el Centre Històric que, com ja se sap, és la zona on s’instal·len totes les activitats. Es tracta del passeig de les Germanies (en el tram comprés entre la passarel·la del Serpis i el teatre Serrano), la zona de l’Ajuntament, així com places de l’Escola Pia, Sant Josep i Prado. Per tant, el tall del trànsit començarà hui dijous, a les 20 hores, per poder facilitar el muntatge dels tres mercats que s’instal·len durant la Fira i Festes (el soc àrab de la plaça de l’Escola Pia, el mercat renaixentista de la plaça Major i el mercat tradicional de la plaça Sant Josep). Els veïns de la zona centre podran accedir a les seues cotxeres en horari de 1.30 del matí a 09.00 hores. A més, el consistori ha posat en marxa places d’estacionament en els pàrquings municipals per als veïns afectats, de manera que els interessats hauran de posar-se en contacte amb el consistori.

Pel que fa a les zones d’estacionament, el cap de la Policia Local ha recordat que la ciutadania disposarà dels quatre pàrquings privats de la ciutat i de 13 zones d’estacionament públic que arriben pràcticament les 10.000 places.

Durant la Fira, s’ha establert una cobertura de 220 efectius de la Policia local (repartits en torns de matí, vesprada i nit), voluntaris de Protecció Civil, 50 voluntaris de Creu Roja (3 ambulàncies) i operaris en Trànsit i Mobilitat per controlar els accessos, així com el tancament i obertura de carrers.

Finalment, el comissari cap de la Policia Nacional, Carlos Julio San Román, ha informat que durant aquests quatre dies es genera un reforç en tots els serveis que se centra en els punts on hi haurà grans aglomeracions com el recinte firal o on es desenvolupen espectacles, especialment durant la nit. Els agents aniran tant uniformats com de paisà, a més de dues unitats especials del Grup Operatiu de Resposta (GOR). Una unitat específicament preparada per a reaccionar de forma ràpida en cas que es produís algun incident.

San Román ha destacat que la Policia Nacional serà l’encarregada de controlar el compliment de la legalitat per part de les empreses de seguretat privada i que hi haurà una unitat de la policia judicial que s’encarregarà del control específic de la zona del recinte firal.

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles