26.3 C
Gandia
Dimarts, 3 octubre, 2023

 ‘Una mirada al passat’ de Tavernes de la Valldigna

  • L’objectiu és visibilitzar la història del nostre municipi i dels seus punts emblemàtics, a través de fotografies antigues i textos explicatius
  • El projecte es presentarà demà dijous 27 d’octubre amb un itinerari guiat pels cronistes oficials des de la plaça Major (19 hores)

 L’Ajuntament de Tavernes, a través de la Regidoria de Memòria Històrica, i amb el treball dels cronistes oficials, Encarna Sansaloni i Pep Ciscar, presentarà este dijous 27 el projecte fotogràfic de memòria històrica ‘Una mirada al passat’. Es tracta d’un itinerari pels punts més emblemàtics del municipi per a recordar la seua història a través de les fotografies recopilades per l’Ajuntament, el Centre Excursionista de Tavernes i també veïns i veïnes.

L’objectiu és posar en valor el patrimoni local, recordar el passat del municipi i fer mostra dels diferents espais que han format, i continuen formant, part de la història de Tavernes.

La presentació del projecte s’iniciarà a les 19 hores amb un itinerari guiat pels cronistes oficials des de la plaça Major, passant pel Mercat Municipal, Passeig del País Valencià (refugi i antiga biblioteca), així com l’Hospital Municipal de Sant Roc i l’Estació de Carcaixent-Dénia; també, per l’antic edifici de l’escorxador, el tradicional safareig, el Camp d’Esports, el Prado Comarcal i finalitzant l’itinerari en el Sequers.

Així, l’itinerari recorrerà nou punts emblemàtics on s’han instal·lat uns panells informatius amb fotografies històriques i un codi QR, que redirigeix els i les visitants a una pàgina amb més informació sobre el punt emblemàtic del municipi que s’està observant.

La regidora de Memòria Històrica, Noèlia Alberola, ha assenyalat que “es tracta d’un projecte que posa en valor i visibilitza el patrimoni divers que hi ha al municipi mitjançant les fotografies antigues que ens fan recordar i no oblidar el passat i la història de Tavernes”.

Articles relacionats