Una jornada propaga l’ètica, l’hospitalitat i la innovació entre el sectot turístic de la Safor

Més de 150 persones han assistit a la ‘Jornada sobre Hospitalitat Mediterrània i Innovació com a marc de transformació turística’, impulsada pel Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) i l’AgènciaValenciana de Turisme. Hotelers, restauradors, gestors públics del turisme, estudiants, personal polític, personal investigador i docent de la UPV s’han reunit en l’Aula Magna del Campus de Gandia i han debatut sobre el model turístic cap al que vol anar la Comunitat Valenciana, basat en l’hospitalitat, la innovació i l’ètica, segons ha expressat el secretari autonòmic de l’AgènciaValenciana del Turisme, Fracesc Colomer.

La jornada s’emmarca dins del programa Hospitalitat Mediterrània que, basat en els principis que regeixen el Codi Ètic del Turisme de la Comunitat Valenciana i la llei de Turisme oci i hospitalitat, transmet a prestataris de serveis turístics, gestors de destinacions, estudiants i societat en general, els valors de l’hospitalitat valenciana. La jornada s’ha retransmès en directe el Canal Youtube del Campus de Gandia UPV i el vídeo està accessible en el mateix. 
Per a Jesús Alba, director del Campus de Gandia, l’èxit de la jornada ha posat de manifest l’aposta del sector turístic per la qualitat i la innovació i el compromís de la universitat. ‘La universitat ha d’aportar a la societat sent espai per a fòrums com aquest que hem celebrat, aportant recerca i innovació i, especialment, amb la formació de talent. Els nostres titulats i titulades en Turisme ja ocupen llocs de gestió rellevants en empreses i institucions de la Comunitat Valenciana i açò s’està reflectint en la qualitat d’iniciatives turístiques innovadores i reeixides’. 
Han presentat la jornada la vicerectora de la UPV Marilda Azulay; l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el secretari autonòmic de l´Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer. L’alcaldessa de Gandia ha destacat l’aposta de Gandia per un canvi de model turístic i ha afirmat que ‘el turisme només pot basar-se en la innovació i la qualitat, davant un client cada vegada més exigent i més informat’. 
Segons Diana Morant, les dades ja confirmen que Gandia és una de les ciutats més compromeses amb la qualitat i ha assenyalat que segons el Comitè Interdestinos de la Comunitat Valenciana, Gandia és la localitat valenciana amb un nombre més alt d’empreses amb el distintiu SICTED. Entre els projectes que s’estan desenvolupant per a fomentar la innovació en turisme, l’alcaldessa ha destacat la Càtedra Gandia Turisme Intel•ligent i el projecte de platges intel·ligents, tots dos en associació amb la UPV, i el projecte Alter Ressò, que aposta per la sostenibilitat. 
El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Fracesc Colomer, ha reconegut l’èxit de de l’Ajuntament de Gandia en la seua aposta per la qualitat i el prestigi. Per a Colomer, aquesta és la via que cal seguir perquè el sector turístic forme part d’una ‘economia de primera’ i ha destacat també la gran importància de les xicotetes accions dels professionals del sector, des del taxista a l’hoteler, passant pel cuiner o la policia local. L’objectiu final, segons ha afirmat, és que totes les persones del sector puguen sentir-se orgullosos de formar part d’ell. 
La jornada ha comptat amb la ponència de l’expert Iñaki Gaztelumendi, del Basque Culinary Center i a continuació ha acollit una taula redona amb la participació d’Estefanía Osorio, professora UPV i investigadora en Turisme; Manuel Alonso, restaurador de la Safor amb Estel Michelín; Diana Morant, alcaldessa de Gandia, i Ernest Parra, periodista.

Et Pot Interessar