Les platges de la Safor renoven les banderes blaves

La platja Nord de Gandia; Terranova, Aigua Morta, Pau Pi i Aigua Blanca d’Oliva, les dos platges de Tavernes, i les de Xeraco, Daimús, Miramar, Piles i Bellreguard, figuren entre les 132 atorgades a la Comunitat Valenciana, amb la particularitat en el cas de Gandia que només han estat 7 les platges que durant aquests 32 anys han aconseguit mantindre el distintiu. En la província de València Gandia és l’única que ha conservat el guardó durant eixe periode de forma ininterrompuda.

La costa valenciana és la més beneficiada en el nombre de platges i ports premiats amb ‘Banderes blaves’ per a aquest estiu, amb un total de 146 –132 platges i 14 ports–, dos més que en 2017, seguida de Galícia (124), Catalunya (123) i Andalusia (115).

A nivell nacional, Espanya ha obtingut un total de 696 ‘Banderes Blaves’ (590 platges, 101 ports esportius i a cinc embarcacions turístiques) en 2018, que onejaran a partir de juny en el litoral. Açò suposa un augment de dotze respecte a les 684 registrades el passat any.

Pel que fa a platges, aquest estiu onejaran un total de 590 banderes, el que cosa suposa onze més que en 2017. En el cas dels ports sumen una bandera més fins a superar el centenar, al mateix temps que es manté estable el nombre de guardons a embarcacions sostenibles en cinc.

A més, la platja de Gandia renova la distincions de «El Centre Bandera Blava» per l’Aula de la marjal de Gandia.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, màxima responsable de l’àrea de Turisme, ha mostrat la seua satisfacció davant l’anunci: «És per a Gandia tot un honor i un orgull tindre la platja que tenim, sempre en les millors condicions. Amb uns serveis immillorables, uns nivells de neteja i manteniment que la fan única i amb un equip excepcional de Salvament i Socorrisme, amb els professionals de la Creu Roja i els agents de la Policia Local al capdavant«, ha argumentat Morant.

L’alcaldessa ha valorat el treball «incansable i incessant» que, des del Departament de Turisme de l’Ajuntament de Gandia, s’ha dut a terme per fer que la platja de Gandia siga sent líder en qualitat i excel·lència a tot Espanya.

“Portem 32 anys consecutius rebent la bandera blava«. Però aquesta no és l’única. «Cada any són moltes les banderes de qualitat i reconeixement que hissem en la nostra façana marítima«.

«Nosaltres ja ho sabíem que érem una de les millors, però aquest últim reconeixement, ho certifica. Els nostres turistes, com és lògic, cada vegada exigixen més seguretat i qualitat, i la nostra platja atén perfectament aquestes reivindicacions«, ha conclòs Morant.

Et Pot Interessar