19 C
Gandia
Dimarts, 7 desembre, 2021

UNA COMISSIÓ DE LES CORTS INVESTIGARÀ TOTES LES CONTRACTACIONS DE LA GENERALITAT AMB EMPRESES DE LA TRAMA IMELSA

El portaveu de Compromís ha defensat esta iniciativa per la necessitat de “posar la lupa en el que ha passat en la Generalitat”, concretament en els mecanismes de control intern, per a veure “per què no han funcionat” prevenint els “tripijocs” i ha assenyalat que es pretén delimitar responsabilitats polítiques, més enllà d’investigacions policials o judicials, per a detectar possibles irregularitats en els expedients de contractació amb empreses vinculades amb la trama.

Ha posat com a exemple de contractes a investigar els subscrits per la Generalitat amb l’empresa Engloba, que “tenia molts contactes amb l’administració valenciana” i va cobrar 8.000 euros per fer un vídeo per a promocionar l’hospital d’Haití, investigat en el marc del cas Cooperació, ha dit, abans d’agregar que esta empresa, segons la comptabilitat de Luis Bárcenas, ha tingut contractes amb el PP per valor de 400.000 euros entre 2003 i 2011.

“Se’ns va robar per damunt de les nostres possibilitats, tranquils que investigarem per damunt de les nostres possibilitats caiga quien caiga, per a assegurar-nos que no torne a passar més. No hi pot haver pau per als corruptes, caiga quien caiga”, ha remarcat.

El PP ha recolzat la iniciativa malgrat que la seva diputada María José Ferrer ha manifestat que pensava que anaven a retirar-la de l’ordre del dia d’acord amb les últimes notícies sobre l’Operació Taula, referint-se a la citació de la Guàrdia Civil perquè declaren com investigats tot el Consell d’Administració d’Imelsa, inclosa la vicepresidenta quarta de la Diputació, Rosa Pérez (EU), el vicepresident tercer, Emili Altur (Compromís), i l’exportaveu del PSPV a la corporació, José Manuel Orengo.

Segons la seua opinió, en este moment esta comissió “es queda curta” i “el que busquen és un titular”, ha dit la popular, que ha volgut ressaltar que el cas “no afecta a tot el PP i no sol al PP”.

En este sentit, ha explicat que les pomes podrides “oloren molt malament i poden passar dues coses: que el PP tinguera l’olfacte perjudicat o que dins de tanta podridura no es diferenciara perquè tot el cistell estava podrit”. “No ensumaven a podrit quan un company s’asseia a l’escó amb un rellotge de 20.000 euros?”, ha qüestionat, per a agregar que “cal tapar-se el nas per no olorar això”.

Ciutadans

La portaveu adjunta de Compromís, Fabiola Meco, ha lamentat que hi ha 15 causes judicials “per corrupció del PP en la Comunitat” però des del PP “seguixen dient que són casos aïllats, diuen no saber res, com si d’un virus dolent es tractara” i ha apuntat que este partit deuria “quedar apartat dels governs local, autonòmic i estatal durant un temps”.

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles