UN TÚNEL DE 295 METRES SOTA EL NOU ACCÉS AL PORT DÓNA CONTINUÏTAT A LA VIA VERDA ENTRE GANDIA I OLIVA

Els ciclistes i vianants ja poden fer el trajecte entre Oliva-Gandia a través de la Via Verda de la Safor, mitjançant el pas inferior que s’ha posat en servei i que dóna continuïtat a l’actual Via Verda ciclista que discorre per l’antic traçat del ferrocarril entre les dues localitats. L’obra salva el nou accés sud al port de Gandia i ha suposat una inversió de 700.000 euros.

 

El pas inferior, de 295 metres de llarg, cinc d’ample i tres d’alt, dóna continuïtat a l’antic traçat de ferrocarril Oliva-Gandia, segons ha informat la Delegació del Govern en un comunicat. S’han instal·lat 32 lluminàries tipus led, algunes enceses permanentment i unes altres que s’encenen quan es detecta la presencia ciclista o vianant. Així mateix, s’ha disposat senyalització horitzontal retrorreflectant en tota la seua extensió, reforçant els accessos mitjançant cebreados i balises.

La inversió de la reposició de la Via Verda ascendeix a 700.000 euros dins de la inversió total de 20 milions d’euros de la nova connexió al Port de Gandia, que evitarà el pas de vehicles pesats per l’interior del nucli urbà amb una connexió directa amb la N-332.

El delegat de Govern, Juan Carlos Moragues, i els responsables de la demarcació de Carreteres han visitat aquest dilluns la zona per a comprovar com ha quedat la reposició. Moragues també ha comprovat l’avanç dels treballs que es van reiniciar al febrer d’enguany i que suposaran un “gran benefici” per als veïns de Gandia, ja que milloraran “notablement” les comunicacions del Port amb el exterioren establir-se una connexió directa amb la N-332.

El nou eix viari discorre íntegrament pel terme municipal de Gandia, amb una longitud de 4.200 metres i ha sigut dissenyat per a unes velocitats màximes de 60 i 80 km/h segons trams.

El traçat de la carretera s’inicia en la glorieta sud de la variant de Gandia de la N-332, travessant posteriorment les partides de Sanxo Llop i Rafalcaïd, on intersecta a les carreteres CV-670 i CV-671 i posteriorment a través de la partida de Marenys de Rafalcaïd, des d’on passarà sobre el riu Serpis amb una nova estructura mixta fins a arribar a les instal·lacions del Port.

Amb aquest nou traçat, s’evitarà el trànsit pesat -que pot arribar a 200 vehicles pesats/dia- que actualment circula pel barri de Grau fins a arribar al recinte portuari.

Et Pot Interessar