23.5 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

 Un Parc Infantil Natural proposta als Pressupostos Participatius de Gandia 2021

– L’Associació de Veïns dels Marenys de Rafalcaid presenta als Pressupostos participatius de 2021 la seua proposta de Parc Infantil Natural, una necessitat per als xiquets i xiquetes de la nostra ciutat.

L’Associació ha argumentat que “disposem d’espai i natura on poder ubicar un parc d’estes característiques, els Marenys de Rafalcaid és un lloc perfecte per a acollir aquesta proposta, única a la nostra comarca i que de realitzar-se, seria de les primeres de la Comunitat Valenciana”.

1
La ubicació proposada és la zona verda en el carrer Pitera.

QUÈ DIFERÈNCIA UN PARC INFANTIL NATURAL D’ALTRES?

Disposen de sòls de sorra, gespa o terra, sense cautxús i plàstics. La majoria dels elements de joc estan fets amb troncs de fusta i sense colors estridents i els elements de joc potencien el desenvolupament de la motricitat, la imaginació i l’esperit aventurer dels xiquets i xiquetes, sense directrius de què han de fer, un parc viu i lliure, compost per troncs, terra i aigua.

COM SERÀ EL PARC INFANTIL NATURAL DELS MARENYS DE Rafalcaid?

El sòl hauria de ser terra i gespa. La terra i l’aigua són dos elements que als xiquets i xiquetes els apassionen. Carrioles des de màstils de fusta, cordes, xarxes, neumàtics reciclats, un cau on amagar-se, no necessiten molt més.

Els parcs convencionals són un socarral en estiu, sense cap atractiu, i per sort tenim un clima càlid durant quasi tot l’any.

La disposició de l’aigua no seria un impediment, ja que en la nostra zona tenim aigua sota terra. Les canals dels circuits d’on passe l’aigua haurien de ser d’acer inoxidable o pedra, per durabilitat i manteniment. La disposició d’aquesta deu ser accionada pels menuts i així exercir força. Mai deu brotar contínuament, pel que una bomba manual seria idònia.

En les imatges que adjuntem, tretes la gran majoria de parcs nòrdics, es veu que el fred no condiciona per a saber la importància del joc amb l’aigua.

PRESSUPOST APROXIMAT:

Com a avantatge, destacar que en aquests parcs el sòl és de terra i gespa, elements que ja estan presents a la zona verda proposada, així com que ja hi ha arbres i vegetació i, per tant, la inversió a realitzar és més reduïda.

Paviments naturals         8.000 €

Jocs infantils                 25.000 €

Extracció d’aigua            5.000 €

Total                              38.000 €

Articles relacionats