21.6 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

L’associació Gaudim realitzarà l’activitat d’oci en el Centre Social Autogestionat Ca Saforaui

 

– Segons l’Associació Gaudim asseguren que l’Ajuntament de Gandia deixa al carrer a un grup de persones amb diversitat funcional 

Aquest pròxim dissabte els usuaris/as del club d’oci per a persones amb diversitat funcional de l’Associació Gaudim no podran gaudir, tal com ells han indicat, de l’aula que utilitzen de manera puntual per a algunes de les seues activitats lúdiques amb menors i joves amb diversitat funcional.

Tambè han assenyalat que “la resposta oficial de l’ajuntament, traslladada aquest mateix matí per la Secretaria de Liduvina Gil, regidora encarregada de la gestió del Centre Cívic Roís de Corella a José Figueres, president de l’Associació Gaudim. Un no per resposta. Sense més
opció. Sense cap altra alternativa”.

L’Associació Gaudim ve desenvolupant la seua activitat soci-educativa i de caràcter integrador des de fa més d’un any en el Centre Cívic Roís de Corella realitzant dos tallers setmanals: El taller de premsa els dimarts, on gestionen una revista digital ‘Gaudim dels barris’, que dona veu a les petites empreses, col·lectius, associacions i artistes de la ciutat i el taller de creativa els dijous, on es desenvolupa i potència el talent de les joves a través de l’art, concretament, la pintura. Però el projecte transversal, l’eix de l’associació, és el club d’oci que es desenvolupa tots els dissabtes a la vesprada.

A causa de la falta de recursos econòmics, aquesta entitat ha manifestat “que cobreix una necessitat social a la ciutat, una necessitat que haurien de cobrir les institucions públiques ja que l’oci és un dret de totes les persones, es veu obligada -i en el seu dret- a recórrer a les aules públiques per a desenvolupar la seua activitat en benefici d’un col·lectiu que, sempre, disposa de menys oportunitats que la resta: el col·lectiu de persones amb diversitat funcional”.

L’associació Gaudim amb aquest comunicat vol traslladar el seu malestar, una vegada més, amb la mala gestió que s’està fent d’un espai públic, un espai que quedarà completament buit i no complirà la seua funció social aquest pròxim dissabte. A més, vol posar de manifest el descontent amb la Regidora Delegada de Sanitat i Polítiques Saludables a l’Ajuntament Gandia, ja que els ha contestat fins a tres vegades en reunions oficials que, textualment: ‘L’ajuntament no té cap obligació de cedir espais públics a associacions de la ciutat’. Una contestació que ens sembla, simplement, inacceptable.

Dissabte que ve a la vesprada l’associació Gaudim realitzarà l’activitat d’oci en el Centre Social Autogestionat Ca Saforaui.

Des del departament de Polítiques Saludables volen aclarir que no s’ha fet fora del centre Roís de Corella a cap col·lectiu, tal i com s’hi assegura.

De fet, l’associació ja realitza les seues activitats amb normalitat els dimarts, els dijous i els dissabtes al matí. Únicament, de moment, no es pot obrir ni realitzar cap activitat dissabte a la vesprada per raons administratives.

Articles relacionats