UN EXPERT MUNDIAL EN ELECTRACÚSTICA IMPARTEIX UN CURS SOBRE DISSENY D’ALTAVEUS AL CAMPUS DE GANDIA DE LA UPV

Quaranta persones arribades de diversos llocs del món, com Corea i Mèxic, han estat en el Campus Gandia de la Universitat Politècnica de València per a assistir a un curs sobre disseny d’altaveus, titulat Klippel Course: Comprehensive tools for loudspeaker testing and diagnosi. La formació ha sigut impartida pel prestigiós especialista en acústica Wolfgang Johannes Klippel. Klippel és, a més d’empresari, professor en la Universitat de Dresden i els seus seminaris tenen una elevada demanda.

 

Entre els assistents al curs, que ha tingut lloc el 26 i 27 de maig, hi havia participants de totes les empreses fabricants d’altaveus de la Comunitat Valenciana i també els estudiants del Màster en Enginyeria Acústica que imparteix la UPV a Gandia. Aquest Màster permet obtenir coneixements avançats en electroacústica, disciplina clau per a la fabricació d’altaveus. En l’organització del Seminari han col·laborat, a més d’aquest Màster, la Càtedra d’Innovació de la UPV.

Segons Wolfgang Johannes Klippel, en l’actualitat hi ha altaveus en diversos dispositius, des dels telèfons mòbils, càmeres digitals, ordinadors… i cada vegada es demanden equips més xicotets. Per a Klippel, el repte es troba a arribar als límits físics del so, per a dissenyar aparells que satisfacen les necessitats que es plantegen. Una altra de les claus de la fabricació d’altaveus, explica Klippel, és comprendre com processa l’ésser humà el so, ja que d’aquesta forma es poden prioritzar aspectes que facen confortable i eficient la seua recepció i eliminar paràmetres en el disseny dels altaveus que no és necessari prendre en compte.

Et Pot Interessar