19.2 C
Gandia
Diumenge, 24 setembre, 2023

Un curs d’impressores 3D obri la programació formativa de l’Urbalab

L’Urbalab, l’espai públic d’innovació social i digital de la ciutat de Gandia, comença l’any amb nova programació de cursos gratuïts per al primer trimestre que ha presentat aquest dijous la regidora delegada de Polítiques Econòmiques i d’Innovació, Alicia Izquierdo.

En l’actualitat, i fins a l’1 de febrer, està oberta la inscripció per al curs de Tècnic/a d’impressores 3D, únic d’aquestes característiques en tota la Comunitat Valenciana. Consta de 50 hores, en format presencial  i  horari matutí de 9.30 a 13.30 hores. Aquest curs gratuït va dirigit a persones de qualsevol sector d’activitat que vulguen conéixer amb precisió el maquinari, funcionament, manteniment i reparació de les impressores 3D.  “És un curs molt nou. Estem desbordats. Ja hi ha 30 persones preinscrites per a cobrir 15 places”, ha afegit Izquierdo. Les persones interessades poden realitzar encara la seua inscripció a través del següent enllace https://goo.gl/rg6dse

L’edil ha recordat l’èxit que està tenint L’Urbalab: “continuem augmentant en nombre d’usuaris i en la qualitat dels cursos”.

L’Urbalab és un servei municipal de formació amb quatre branques bàsiques: les competències personals, la tecnologia, la cerca d’ocupació i la comunicació, en general. Les seues instal·lacions es troben al carrer Vicente Ferrer de la capital de la Safor.

En relació a la programació, durant el primer trimestre de 2019, destaquen dos cursos sobre drons: un d’ús recreatiu, i un altre, per al maneig professional. “Ara estan de moda, però un dron no és un joguet, és una eina. Cal conéixer el maneig, la base legislativa i on es pot volar”, ha afegit Izquierdo.

Altres cursos amb gran èxit en anys anteriors i relacionats amb la programació informàtica han sigut els d’ arduíno, dels quals el 25 de febrer hi haurà una altra edició, i un altre de la seua variant el cuberíno, el  14 de febrer.

També s’oferiran cursos relacionats amb les competències personals, gestió del temps i benestar, habilitat de treballar en equip, com enfrontar-se a una entrevista de treball, “pensats no solament per a persones desocupades, sinó també per a les quals volen reciclar-se o continuar formant-se”, segons ha comentat la regidora.

L’Urbalab compta ara amb el nou Espai Maker, punt de trobada per a aquelles persones que vulguen descobrir la fabricació digital.

La ciutadania pot informar-se de les novetats d’ Urbalab a través de  la seua pàgina web   http://urbalabgandia.com   i dels seus perfils en Facebook, Twitter i Instagram. 

Articles relacionats