13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Un concurs fotogràfic tracta de sensibilitzar sobre l’envelliment i les persones majors

La regidora delegada de Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha comparegut en roda de premsa per informar que el seu departament posarà en marxa el concurs fotogràfic “Gandia és amiga de les persones que envelleixen 2019“, amb l’objectiu d’aconseguir la sensibilització de la societat cap a la imatge de l’envelliment promovent una imatge de diversitat de la bellesa, real, i no estereotipada de les persones majors en espais públics o llocs de la ciutat que siguen amigables amb la gent gran.

Fa temps que Gandia està reflexionant sobre l’envelliment dels seus ciutadans i des de l’any 2018 forma part de la Xarxa de Ciutats Amigables amb la gent gran. Una ciutat amigable és una ciutat adaptada a la gent gran i per fi totes les adaptacions que es fan són per a tots i totes. La ciutat ha de ser un entorn comunitari integrador i accessible que optimitze les oportunitats de salut, participació i seguretat“, ha declarat Liduvina Gil, qui ha explicat que el lliurament dels premis de la iniciativa serà el 8 de maig a les 11 hores a la Casa de la Marquesa dins de les activitats de la Fira del Major i que aquests seran exposats des d’aquest mateix dia fins al 18 de maig a la Casa de la Cultura.

Pel que fa als premis, la regidora ha explicat que el guanyador rebrà un xec regal de 200 € en un comerç especialitzat en fotografia mentre que el segon rebrà també un xec però de 100 €. El jurat estarà compost per un màxim de cinc persones de reconeguda trajectòria i experiència en l’art i l’envelliment.

Articles relacionats