15 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Programen una setmana d’activitats a Gandia amb motiu del Dia Mundial del Parkinson

El regidor delegat de Responsabilitat Social de Gandia, Nahuel González, al costat de Mari Carmen Escrivà, presidenta de l’Associació Parkinson Gandia Safor, i Rosana Pedro, coordinadora de terapeutes de l’esmentada associació, han presentat els actes que, amb motiu del Dia Mundial del Parkinson (11 d’abril), se celebraran en la ciutat del 9 al 12 d’abril.

González ha agraït la labor i l’esforç que ve exercint l’Associació Parkinson Gandia Safor “un referent a la nostra ciutat i una de les associacions més actives de la Safor”. Així mateix ha fet referència a l’èxit de la Cursa contra el Parkinson que ha congregat a més de 500 persones aquest passat diumenge.

El regidor ha animat a associar-se per a lluitar contra els efectes de la malaltia.

Escrivá ha recordat que l’11 d’abril se celebra el Dia Mundial contra el Parkinson, “un esdeveniment que a l’ésser a nivell mundial serveix per a visibilitzar i al mateix temps es destrueixen molts mites que acompanyen a aquesta malaltia. L’associació va sorgir per a millorar la qualitat de vida de les persones afectades i de les quals conviuen amb elles.

Per part seua, Rosana Pedro s’ha centrat en les activitats que es duran a terme i que començaran el dimarts 9 d’abril a les 12 hores amb una jornada de portes obertes en l’associació. Hi haurà una lectura de manifest i el lliurament de la “Tulipa d’or”.

El dimecres 10, de 10 a 14 hores, l’IX campionat de truc. A la vesprada, a les 17 hores, el taller de mindfulness a càrrec de la psicòloga Encarna Jiménez. L’accés és lliure.

El dijous 11, de 10 a 14 hores, s’instal·laran taules informatives en el passeig de Germaníes (enfront de la casa de la Marquesa). A les 18 hores, Isabel Sastre Bataller, neuròloga de la Unitat de trastorns del moviment de l’Hospital de la Fe, ofereix la conferència “Millorant la qualitat de vida en la malaltia de Parkinson: teràpies avançades” a la Casa de la Marquesa.

El divendres 12 acaben aquestes celebracions amb un menjar de germanor en el Restaurant Molí Canyar de Potries. Els tiquets estan a la venda en l’Associació Parkinson Gandia Safor, c/. Gregori Mayans, 29- baix.

Articles relacionats