Tres mil escolars de Gandia es sotmetran a un estudi d’obesitat i hàbits alimentaris

La regidora de delegada de Salut Pública i Polítiques Saludables de Gandia, Liduvina Gil, ha donat a conèixer juntament amb Jesús Herráiz i Isabel García, de la Farmàcia del Passeig, l’estudi de sobrepés i obesitat que es durà a terme a la ciutat amb alumnes de primer a quart de Primària.

És un estudi pioner on participaran prop de 3.000 alumnes i 14 centres escolars de la ciutat. La investigació pretén recollir informació precisa de la situació dels xiquets i xiquetes de 6 a 9 anys dels escolars de la nostra ciutat per establir pautes saludables de nutrició i educació física.

«Aquesta legislatura hem impulsat diversos projectes relacionats amb el benestar i la salut de les persones, després d’haver-nos incorporat a la xarxa de ciutats Saludables de la FEMP a més d’estar adherits a l’Estratègia de promoció de la Salut i Prevenció en el Sistema Nacional de Salut«, vdeclara Liduvina Gil, i afig que «els hàbits s’aprenen des de la infantesa i per això estem fent incidència en aquest públic. Les dades de sobrepés infantil són cada vegada més grans i creiem que aquest estudi encaixa perfectament per facilitar aquest canvi de tendència«.

Gil ha agraït la col·laboració de la Farmàcia del Passeig i en particular al seu titular, Jesús Herráiz i Isabel García, que coordinaran el grup de persones encarregades de realitzar l’estudi amb la col·laboració de l’Institut Tirant lo Blanc.

Jesús Herráiz ha explicat el funcionament del programa. En un primer moment es realitzarà un estudi del pes, alçada, índex de massa corporal, etc, a més de completar un qüestionari sobre hàbits alimentaris i activitat física que realitzen. «Es tracta d’un estudi pioner a la Comunitat pel volum de la mostra que realitzarem. A partir d’ací, els familiars podran conèixer la situació dels seus fills i se’ls aportaran unes pautes de comportament per a evitar problemes de salut futurs«.

«L’OMS afirma que tindrem 70 milions de xiquets obesos en el món i el problema d’un menor obès és que es convertirà en un adult amb sobrepès amb les conseqüències per a la salut que això comporta com ara diabetis, cardiopaties, trastorns osteo musculars a més de la relació que existeix amb el càncer«.

Finalment, Isabel García, encarregada d’aquest projecte, ha explicat que «pretenem aconseguir estadístiques per comparar-les amb la resta de comunitats autònomes o a nivell europeu. Intentarem donar les pautes perquè les coses es facin bé. Vull agrair la col·laboració del departament de Polítiques Saludables hem aconseguit que participin tots els centres«.

Et Pot Interessar