Tres emprenedors gandians guardonats amb el tercer premi del concurs EIC Comunitat Valenciana

• Emprende, Innova, Comparte (EIC) Comunitat Valenciana ha celebrat la seua tercera edició amb una jornada on-line per a compartir experiències emprenedores amb tallers formatius i la presentació de les diferents idees de negoci de joves participants.

• El projecte guanyador amb el tercer premi, Nucli Taller d’Entrenament, el dirigeixen els joves de Gandia Marta Ferrer, Iván Porquera i Vicent Roch. Un centre integral per promoure i desenvolupar el benestar físic i personal, amb un enfocament multidisciplinari i eco-friendly.

• Aquest esdeveniment forma part del programa Generació IN d’Acció contra la Fam, que ofereix assessoraments, formació i accés a finançament per a transformar les idees de negoci en realitat.

Donar-li forma a una idea de negoci innovadora, que siga viable financerament i tinga impacte en la societat són alguns dels aspectes fonamentals per emprendre. Conscient d’això la fundació Acció contra la Fam, en col·laboració amb ajuntaments i mancomunitats de les tres províncies van organitzar el concurs Emprende, Innova, Comparte. Aquest esdeveniment de caràcter autonòmic, va congregar a més de 37 joves de la Comunitat Valenciana, sent 16 d’ells finalistes.

Durant la jornada, els 16 joves finalistes van presentar els seus projectes en forma d’elevator pitch amb l’atenta mirada del jurat institucional format per les entitats col·laboradores: Correos, els ajuntaments de Castelló de la Plana, Carcaixent i Elx, les mancomunitats de la Ribera Alta i la Ribera Baixa i els centres CEDES de la Diputació de Castelló.

.
 En finalitzar les exposicions, els joves gaudiren aprenent, amb un digital escape room, que va preparar l’emprenedora Ana Gisbert de Teaser Films.

El veredicte va donar a Luís Martin com a guanyador del primer Premi a la Millor Idea de Negoci, valorat en 1.000 euros, amb el seu projecte luisilluphoto.com. Es tracta d’una empresa audiovisual que obre una finestra per donar veu a les històries personals i dels negocis.

El segon premi, valorat en 500 euros, ha recaigut en Iván Mínguez amb Guided, una plataforma que connecta a visitants i guies de patrimoni
per realitzar visites virtuals en temps real per apropar el patrimoni cultural a tot el món.

I el tercer premi, amb 300 euros, ho ha aconseguit Marta Ferrer amb Nucli Taller d’Entrenament. La seua proposta consisteix a obrir un centre integral per promoure i desenvolupar el benestar físic i personal. Aquests guardons es traduiran en serveis, com a desenvolupament d’una web, creació del logotip o assessoraments tècnics per als seus projectes.

També es va lliurar un premi especial a càrrec de l’empresa Correos a l’emprenedora Sandra Terol pel seu projecte de venda de mel i productes apícoles 100% naturals. Un guardó que inclou una subscripció anual prèmium a la plataforma CorreosMarket i accés als serveis d’emprenedoria de CorreosLabs. Les mencions especials valorades en 200 euros cadascuna van ser per Luisa Velasquez amb el projecte amb millor impacte social, Verónica Vallès pel seu impacte ambiental i Raquel Ferrando amb la millor perspectiva de gènere.

Un itinerari complet per ajudar a emprendre

Aquest concurs forma part de Generació IN, un programa gratuït que ofereix assessorament, formació i accés a finançament per fer realitat les idees de negoci. Es poden inscriure joves entre 16 i 29 anys, que estiguen desocupades i com a beneficiàries en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil directament en www.somosgeneracionin.org.

A la Comunitat Valenciana el programa està cofinançat pel Fons Social Europeu, via POEJ (Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil) i la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Castelló de la Plana. A aquest projecte segueixen sumant-se ajuntaments i mancomunitats de tota la
comunitat per facilitar als joves, formació i recursos gratuïts per emprendre les seues idees de negoci.

Et Pot Interessar