17.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

“Tot el que mai vaig dir” llibre de poesia sobre la vida en temps de pandèmia

– La presentació oficial del llibre que serà el 12 de novembre a les 20.00 hores en la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna, on hi haurà un nombre d’exemplars posats a la venda

Ja fa més d’un any i mig que va començar la història d’aquest virus. El llibre de poesia “Tot el que mai vaig dir” està escrit per sis persones, sis jubilats, sis vides que es van trobar un dia, per casualitat, en un mateix lloc, el teatre. Cinc dones i un home que encara no ho sabien però anaven a compartir moltes coses a partir d’aquell precís moment.

Tot d’una, un matí, una pandèmia mundial va assotar la societat i vam haver de recloure’ns a casa nostra. La interacció social no va tindre una altra via de comunicació possible més que l’online i així va succeir. Van començar a fer les classes d’interpretació mitjançant una pantalla i van decidir narrar els diferents sentiments, estats emocionals i fases per les quals estaven transitant durant tot aquest temps.

Tot el que mai vaig dir és un llibre de poesia sobre la vida en temps de pandèmia que parla de les vivències que estan experimentant i d’aquelles experiències viscudes en el passat i que ara tornen a la memòria. Parlaran de tot el que mai van dir, del que mai es van atrevir a contar o que, simplement, ningú els va preguntar.

Parlaran sobre la incertesa que senten, els desitjos que afloren a cada cantonada i sobre les decepcions que apareixen una vegada darrere l’altra. Parlaran de la joventut que no obliden, de les veritats i les mentides que els van contar, de la por, de l’amor, de la tristesa i de la innocència perduda.

Parlaran del pas del temps i dels records que els evoca. Parlaran de la família però també de la soledat. Parlaran de les il·lusions que els mantenen vius i del desamor que tots van sofrir en algun moment. Parlaran sobre la llibertat que mai ens haurien d’arrancar. Parlaran sobre l’últim viatge, anomenat mort, però també sobre l’esperança que és l’última cosa que perdran. En definitiva, parlaran de la vida en temps de pandèmia.

Hi restaran mil sentiments no pronunciats però sí plasmats en cada una de les seues paraules… lluita, caos, satisfacció, ràbia, confiança, frustració, solidaritat, vergonya, perdó, culpabilitat, desinformació, felicitat, desassossec, nous descobriments… tantes coses.

Amparo Vercher, Conxa GascónFederico Langa, Pepa TalensTere Talens i Xelo Mollà hi han posat la seua ànima i veu interior al servei d’aquest llibre que està dedicat a totes les persones que se senten soles. Tal vegada, després de llegir aquests textos, puguen adonar-se que hi ha més persones en alguna part del món que se senten igual, que som molts i que compartir el que sentim, ens fa estar més junts que mai. Esperem que el disfruteu i, sobretot, que us connecte amb les vostres pròpies històries.

“Tot el que mai vaig dir”

És un projecte coordinat per Clara Climent, mestra d’interpretació dels sis autors del llibre, junt amb el seu segell artístic © Arte Libre Proyectos. Clara va nàixer el 13 de desembre de 1991 a Gandia. Va estudiar Art Dramàtic i Comunicació Audiovisual a Madrid i, d’altra banda, Direcció Cinematogràfica i Coaching d’actors a Cuba.

Més endavant es va especialitzar en la branca de producció, direcció i coordinació de projectes. Avui en dia, treballa com a professora d’interpretació, fotògrafa i realitzadora audiovisual. Un dia com un altre qualsevol, en plena pandèmia, mentre feia classes online de teatre, va pensar que seria bona idea que els seus alumnes feren un exercici creatiu i expressiu a casa: escriure com se sentien respecte a determinats temes; després aquests poemes els utilitzarien per llegir en públic i practicar la vocalització, la projecció de veu i el pànic escènic.

Un matí es va despertar i li van donar la notícia que una de les seues alumnes tenia càncer i els va proposar: “I per què no seguim escrivint i fem un llibre amb tots aquests poemes i tot el que recaptem ho donem a la lluita contra el càncer?” I això han fet. El 100% dels beneficis obtinguts d’aquest llibre estaran destinats a l’AECC.

La primera edició del llibre va volar com la pólvora, la segona també i, actualment, tenen entre mans la tercera edició a l’espera del dia de la presentació oficial del llibre que serà el 12 de novembre a les 20.00 hores en la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna, on hi haurà un nombre d’exemplars posats a la venda.

Articles relacionats