15.2 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Tavernes impulsa la tinença responsable i la socialització canina

– Es treballarà la millora del benestar dels gossos i la convivència entre les mascotes, els seus propietaris i l’entorn a través de l’aprenentatge de pautes de comportament i la comunicació

– Es conscienciarà també sobre les normes d’ús dels parcs canins i la importància de netejar les seues necessitats per a mantindre un poble net

– El primer taller tindrà lloc el dissabte 30 d’octubre en el parc caní dels Sequers (9 hores)

– Les inscripcions al telèfon 649 808 850, en horari de 10 a 14 hores, fins al dijous 28 d’octubre

L’Ajuntament de Tavernes, mitjançant la Regidoria de Benestar Animal, ha programat quatre jornades gratuïtes de tinença responsable, comunicació i socialització canina, entre les quals una d’elles serà exclusivament per a cadells. La primera, per a gossos adults, es durà a terme el pròxim dissabte 30 d’octubre (9 hores) en el parc caní dels Sequers. Les inscripcions per a participar-hi es fan al telèfon 649 808 850, en horari de 10 a 14 hores, fins al dijous 28 d’octubre.

I Jornada Tinença responsable i socialització caninaL’activitat estarà dirigida per un professional de l’empresa Ferrican, que ostenta la titulació d’Entrenador de Líders Canins i ha participat en el curs ‘El poder de la comunicació’. L’objectiu dels tallers de socialització canina és, per un costat, millorar el benestar dels gossos i la convivència entre les mascotes i els seus propietaris a través de l’aprenentatge de pautes de comportament, ja que una correcta socialització és imprescindible per a tindre una mascota equilibrada i amb bona conducta, i d’altre, conscienciar sobre les normes d’ús dels parcs canins i la importància de netejar les seues necessitats per a mantindre un poble net.

Es treballaran individualment i en grup dinàmiques de comunicació i socialització canina per a aconseguir en el gos una conducta adequada amb el seu entorn i amb diferents situacions del dia a dia. Durant els tallers es recordaran nocions bàsiques de tinença responsable com la recollida d’excrements, l’obligació de portar lligat a l’animal al carrer, vacunar-lo i identificar-lo degudament i la possibilitat de fer ús dels quatre parcs canins que té Tavernes perquè les mascotes s’exerciten i es relacionen entre elles.

Per a poder participar cal complir els requisits següents: 1 gos per propietari o propietària, cartilla de vacunació al dia, gos amb microxip i desparasitat, i estar censat en l’Ajuntament. La Policia Local col·laborarà en les jornades per a comprovar que les mascotes estiguen correctament amb el microxip i la informació estiga actualitzada.

El dia dels tallers cal dur el collar i la corretja del gos, un boç (si és un gos ppp o si és agressiu) i portar la cartilla de vacunació.

La regidora de Benestar Animal, Mònica Palomares, ha remarcat que “hem impulsat estes jornades perquè darrere d’un gos equilibrat i feliç sempre hi ha un propietari responsable i que es preocupa pel benestar de la seua mascota. Incidir en la importància de complir les normes higièniques i la bona conducta del propietari són indispensables per a mantindre Tavernes neta”.

Articles relacionats