15.2 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Tornen les Falles i de nou L’ETNO convoca el concurs fotogràfic Wiki Loves Falles

• La iniciativa del Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació pretén incrementar les imatges existents en la Wikipedia sobre la festa fallera

• Des de 2016 L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia col·labora amb els voluntaris de la Wikipedia per alliberar continguts i difondre la cultura popular valenciana a l’enciclopèdia en línia més consultada del món, dins del seu projecte GLAMWiki

El Museu Valencià d’Etnologia, L’ETNO, junt amb Wikimedia España, Amical Wikimedia i amb la col·laboració de l’Associació d’Estudis Fallers, organitza per sisé any consecutiu, dins de la convocatòria anual Wiki Loves Folk, un concurs especial sobre Falles amb l’objectiu d’ampliar les imatges existents en la Wikipedia sobre esta festa.

Amb la tornada a la normalitat de la festa valenciana, L’ETNO proposa eixir al carrer, gaudir dels actes, fer fotos i compartir-les al repositori d’imatges de la Wikipedia: Wikimedia Commons. El període per a pujar les fotografies comprén del 15 de març fins al 15 d’abril de 2022. El sistema de pujada és molt fàcil i intuïtiu, però en cas de tindre dubtes, la Biblioteca de L’ETNO ofereix la seua ajuda per a poder fer-ho amb èxit.

Un jurat triarà als guanyadors en les dues categories establides: millor foto d’una falla i millor foto d’una activitat fallera. Els premis són dos lots de publicacions i regals de L’ETNO entre els quals es troben catàlegs, a més del Joc de taula Espanta la por i una #Etnototebag, la borsa de la campanya Cap a un Museu sostenible.

Així mateix, les fotografies participaran en el concurs Wiki Loves Folk de Wikimedia España si enguany es torna a convocar després de dos anys de parada per la Covid 19.

La convocatòria del Wiki Loves Folk especial Falles 2022 es pot consultar a Viquipèdia, a la pàgina:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Viquiprojecte:Falles_2022

Articles relacionats