9.9 C
Gandia
Dimarts, 23 abril, 2024

Gandia convoca una concentració cívica per condemnar la invasió d’Ucraïna per part de Rússia

· L’Ajuntament cita demà dijous la ciutadania a la plaça Major a les 20.30 hores

· La Federació Valenciana de Municipis i Províncies publicarà en breu els punts on es podran dipositar els productes que siguen necessaris a cada moment

· José Manuel Prieto, alcalde de Gandia: “Agressor i agredit no són el mateix. No hi cap la indiferència davant aquesta situació”

· Pablo Gil, cònsol honorari d’Ucraïna a València “La ciutadania ha d’informar-se sempre pels canals oficials de les administracions o el consolat”

Gandia dirà hui dijous no a la invasió d’Ucraïna per part de Rússia en una concentració cívica que s’ha convocat a les 20.30 hores a la plaça Major.
“No podem ser impassibles davant del que està succeint ni ser equidistants ni indiferents” ha declarat l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto després de mantindre una reunió amb el Cònsol honorari d’Ucraïna a València, Pablo Gil, on també han participat els portaveus de les forces polítiques representades al consistori i la regidora delegada de Relacions Internacionals, Liduvina Gil.

La primera autoritat local ha afegit que “No es parteix d’una situació d’igualtat. Hi ha un estat fort i un altre que és més feble que està patint un atac. Agressor i agredit no són el mateix i no hi cap la indiferència davant aquesta situació” i ha avançat que l’ajuda a Ucraïna es prestarà des de dos fronts. El primer serà l’ajuda humanitària en forma de productes que siguen sol·licitats i l’activació dels mecanismes d’acollida que s’inicien després de la coordinació corresponent entre el Consolat, la Generalitat Valenciana i la Federació valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

Prieto va finalitzar la seua intervenció afirmant que “Gandia sempre ha respost amb tota la generositat és aquestes situacions i ara demostrarem la nostra generositat amb el poble ucraïnés”.

Per part seua, Pablo Gil va agrair les mostres d’afecte i l’interés que s’ha demostrat des de Gandia. El cònsol honorari ha xifrat en prop de 500 els ciutadans ucraïnesos que viuen a la comarca i ha informat que la Generalitat ha estat molt ràpida a donar una resposta a les necessitats existents. Gil ha explicat que aquestes necessitats varien a mesura que avancen els dies i que en un primer moment es van necessitar medicines, però que ara els productes més demandats són aliments enllaunats i conserves, roba d’abrigar, roba tèrmica, llençols i mantes a més espelmes, llanternes o piles.

Pablo Gil també ha incidit que la llista anirà variant i que la ciutadania s’ha d’informar sempre pels canals oficials de les administracions o el Consolat. La FVMP publicarà ben aviat els punts on es podran dipositar aquestes donacions. “Hem de tindre una mica de paciència. Tots volem col·laborar i aportar el nostre granet de sorra, i ben prompte es publicaran els punts logístics”.

Articles relacionats