23.4 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

Tavernes tindrà una unitat territorial adscrita a l’oficina agrària comarcal

 

• L’Ajuntament cedeix a la conselleria un espai en l’edifici de la cambra agrària local que es rehabilitarà per a acollir esta oficina que donarà servei i ajudarà als agricultors en tots els tràmits administratius sense haver de desplaçar-se fora de la localitat

• L’alcaldessa Lara Romero ha destacat la importància de disposar d’este servei que facilitarà molt l’ajuda i els tràmits a la gent del camp i ha recordat que l’agricultura sempre ha sigut el principal motor econòmic de Tavernes

Tavernes de la Valldigna tindrà una oficina de la unitat territorial adscrita a l’oficina agrària comarcal, actualment en Gandia, gràcies al conveni entre l’Ajuntament i la Conselleria d’Agricultura. Un compromís adquirit entre les dues administracions on l’Ajuntament cedirà un espai de l’actual edifici de la cambra agrària local i la conselleria s’encarregarà de rehabilitar el local per a poder acollir l’oficina. Es tracta d’un acord que des de fa uns mesos s’ha estat gestionant entre les dues institucions, on fins i tot, el director general de Desenvolupament Rural, Francisco Javier Benito Goerlich, ha visitat l’edifici on s’ubicarà esta oficina.

Una molt bona notícia per al sector del camp de Tavernes de la Valldigna que l’alcaldessa Lara Romero i el regidor d’Agricultura, Zeus Grau, ja han comunicat als representants locals del Sindicat de Regs, AVA-ASAJA i La Unió de Llauradors en una reunió on els van contar tots els detalls de l’acord i el que suposarà tindre la unitat territorial a la localitat.

L’alcaldessa Lara Romero els va explicar que des de l’Ajuntament havien posat a disposició de la conselleria tots els mecanismes perquè Tavernes de la Valldigna poguera tindre esta oficina territorial. “S’ha treballat molt, però havíem de ser prudents fins a trobar la fórmula per a dur endavant el projecte i que l’obra tire endavant”, va explicar l’alcaldessa als presents en la reunió.

A llarg termini l’acord contempla l’obra integral de tot l’edifici, però l’actuació serà plurianual, per anar pas a pas. Fruit del conveni, l’administració local cedirà l’espai a la conselleria per a prestar servici de caràcter agrari i la Generalitat Valenciana s’encarregarà del cost de la rehabilitació de l’espai. Per a enguany l’obra se centrarà en la planta baixa per a poder obrir ja en 2025 l’oficina territorial i el pròxim any l’actuació servirà per a donar accessibilitat a les plantes superiors amb la instal·lació d’un ascensor, i en el futur, la proposta és que la primera planta de l’edifici també siga rehabilitada i puga acollir una aula de formació.

L’alcaldessa Lara Romero ha recordat que l’agricultura “ha sigut el principal motor econòmic de Tavernes i és molt important disposar d’un servei que facilitarà molt l’ajuda a la gent del camp, i a més donarà treball perquè l’oficina comptarà amb personal administratiu i tècnics. Enguany la planta baixa ha de tindre l’obra acabada i ja amb personal de l’oficina territorial”. A més, en un futur pròxim este mateix edifici acollirà l’oficina agrària comarcal, que en estos moments té la seu a Gandia.

El regidor d’Agricultura, Zeus Grau, es va mostrar satisfet per l’acord que suposa “una notícia molt important per a Tavernes” i va explicar als assistents de la reunió que des de l’Ajuntament “teníem moltes ganes de contar-vos l’acord, però havíem de ser meticulosos per l’estratègia a seguir”.

Demà, dimarts 20 de febrer, a un Ple extraordinari i urgent es portarà la proposta d’acord per a modificar el termini de la cessió d’ús de l’edifici que acollirà l’oficina.

Articles relacionats