15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

Tavernes recupera la Font dels Gitanos amb tota la seua esplendor

• La Fundació IntegraValldigna ha fet el trencadís de ceràmica de la part davantera i l’alumnat del taller Et Formem ha instal·lat un xicotet jardí a la part superior

• La font és una reproducció idèntica de l’anterior, la qual va ser danyada en un accident de trànsit

L’Ajuntament de Tavernes ha reconstruït la icònica Font dels Gitanos, situada entre l’avinguda Germanies i el carrer Major, després de veure’s afectada per un accident de trànsit. La renovada font és una reproducció idèntica en mida i forma de l’anterior, que es va construir l’any 1949, moment en què marcava l’entrada al poble.

La Fundació IntegraValldigna ha sigut l’encarregada de fer el magnífic trencadís de ceràmica que llueix la Font dels Gitanos a la part davantera, on es pot llegir el nom de la ciutat. Mentre que l’alumnat del taller de jardineria ‘Et formem Espais en verd II’ ha instal·lat un xicotet jardí a la part superior de la font. Com a novetat, la nova font compta amb il·luminació LED a la part frontal perquè la seua esplendor continue també durant la nit.

La reconstrucció ha contemplat la reubicació de la font uns metres més enrere de la vorera per a deixar espai suficient per a l’execució del projecte de la futura rotonda en la CV-50, que dotarà de major fluïdesa el trànsit de la carretera.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha mostrat la seua satisfacció per veure completament restaurat un dels símbols històrics del municipi. “I més encara perquè en la reconstrucció han participat la Fundació IntegraValldigna i el taller de jardineria, gent del poble que ha fet un magnífic treball per a recuperar un emblema de Tavernes”, ha afegit. Sergi González ha remarcat que “des de l’Ajuntament hem hagut d’insistir molt per a superar l’entrebanc de la caixa de comunicacions, situada al costat de la font, que ens impedia dur a terme la reconstrucció, però el resultat paga la pena tot el treball realitzat”.

Articles relacionats