26.3 C
Gandia
Dimarts, 3 octubre, 2023

Tavernes rebutja i demana una rectificació pública per la Bandera Negra emesa per Ecologistes en Acció

– L’Ajuntament demana una rectificació pública a l’informe de Banderes Negres per basar-se en afirmacions falses

L’informe emés per l’organització Ecologistes en Acció danya injustament la imatge de la nostra platja i pot afectar negativament al turisme i l’economia local dels comerços i establiments

El futur recinte de festivals està a 500 metres de les dunes, compta amb un informe favorable de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna rebutja enèrgicament i demana una rectificació pública a l’informe de Banderes Negres emés per l’organització Ecologistes en Acció, que atorga una bandera negra a la platja dels Marenys tan sols per la celebració de festivals durant dos caps de setmana de l’estiu. Este informe, basat en afirmacions falses i distorsionades, danya injustament la imatge de la nostra platja i pot afectar negativament al turisme i l’economia local dels comerços i establiments dels nostres veïns i veïnes.

En primer lloc, la informació en què es basa l’informe és falsa i s’argumenta sobre esdeveniments efímers en sòl urbanitzable i que encara no s’han celebrat. Així, el futur recinte de festivals està a 500 metres de les dunes, compta amb un informe favorable de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, concretament de la Direcció General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental.

En segon lloc, les platges de Tavernes tenen una qualitat contrastada i estan ben considerades en quant a sostenibilitat. Tavernes compta des de fa anys amb 2 banderes blaves, la Q de Qualitur i el Sender Blau de la Ruta dels Sentits per la bona qualitat de l’aigua, els seus serveis i l’atractiu turístic de tota la costa.

A més, l’Ajuntament treballa durant tot l’any en la recuperació i conservació de les dunes, en el voluntariat ambiental i de neteja dels espais naturals, en la protecció de la vegetació i fauna autòctona, com les tortugues marines o del Llac de la Goleta, i el consistori està adherit a la Xarxa de Platges Sense Fum per a cuidar el litoral. Totes elles actuacions molt allunyades d’atemptar contra el medi ambient com indica l’informe esmentat anteriorment, i raons de pes per les quals l’Ajuntament de Tavernes demana una rectificació pública.

 

 

Articles relacionats