21.4 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Tavernes realitza l’adequació de la via ferrada Les Marujes

• S’han substituït 60 metres de cable, tensors, separadors, guarda cables i escalons per a garantir la seguretat dels escaladors

• La via ferrada Les Marujes està situada en la Penya Roja de la muntanya de les Creus

• La Regidoria de Medi Ambient ha finançat l’actuació i la Regidoria d’Esports ha supervisat l’adequació i millora

L’Ajuntament de Tavernes ha adequat i homologat la via ferrada Les Marujes, ubicada en la Penya Roja de la muntanya de les Creus.
En l’adequació s’han substituït 60 metres de cable d’acer galvanitzat, canviant els tensors, separadors, guarda cables i diversos escalons per tal de deixar-la en perfectes condicions d’ús. A més, s’han segellat els escalons amb resines homologades que compleixen les normatives EN 759 A1.

Una vegada acabats els treballs, s’han fet les pertinents proves de càrrega sobre els ancoratges instal·lats per a garantir la seguretat dels usuaris i complir la normativa vigent per a l’homologació.

L’actuació ha estat finançada per la Regidoria de Medi Ambient, amb una inversió de vora 6.000 euros, i la Regidoria d’Esports ha supervisat l’adequació i homologació final, amb l’objectiu de dinamitzar aquest entorn natural i esportiu i garantir una via ferrada segura i de qualitat per als amants de l’escalada.

El Centre Excursionista de Tavernes també ha participat en la comprovació de la correcta adequació i el bon estat de la via ferrada.

Articles relacionats