20.2 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

Tavernes acull l’exposició “Jo dona, tu còmplice, elles lluitadores”

– En la mostra es poden veure dones amb diversitat intel·lectual caracteritzades com a Eva Perón, Clara Campoamor, Emilia Pardo Bazán o Malala , amb l’objectiu de facilitar la seua inclusió en la societat des d’una visió positiva i empoderant

– Han assistit el secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, Rubén Sancho, la presidenta de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Assumpta Domínguez, l’alcalde de Tavernes, Sergi González, la regidora d’Iguatat i Dona, Noèlia Alberola, membres de la corporació i el Centre Ocupacional la Valldigna

La Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna ha acollit l’obertura de l’exposició ‘Jo dona, tu còmplice, elles lluitadores’ de l’associació Plena Inclusió CV, un recull d’imatges icòniques que pretén sensibilitzar a la població sobre la reivindicació dels drets i les possibilitats de les dones amb diversitat intel·lectual en la seua lluita per la plena inclusió social. L’exposició s’emmarca dins de les activitats del Dia Internacional de la Dona organitzades per la Regidoria d’Igualtat i Dona i es podrà visitar tots els matins de dilluns a divendres (de 10 a 13 hores) i de vesprada els dimarts i divendres (de 17 a 20 hores).

A l’obertura han assistit el secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, Rubén Sancho, la presidenta de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, Assumpta Domínguez, l’alcalde de Tavernes, Sergi González, la regidora d’Iguatat i Dona, Noèlia Alberola, membres de la corporació i el Centre Ocupacional la Valldigna.

L’exposició itinerant naix de la necessitat de donar visibilitat a les dones amb diversitat intel·lectual, amb l’objectiu de facilitar la seua inclusió en la societat des d’una visió positiva i empoderant.

Les fotografies de l’exposició posen l’accent en exemples de dones amb diversitat intel·lectual que lluiten a diari per aconseguir estar i ser acceptades en la societat, al igual com altres dones que ja ho van fer al llarg de la història. En la mostra es poden veure dones amb diversitat intel·lectual caracteritzades com a Eva Perón, Clara Campoamor, Emilia Pardo Bazán o Malala, entre altres. Sis dones de l’associació ASMISAF han sigut les encarregades de fer una visita guiada als i les assistents pels 14 panells que completen l’exposició de figures femenines que destacaren en la història.

Posteriorment, el secretari autonòmic i la presidenta de la Mancomunitat han visitat l’Ajuntament de Tavernes per a signar en el llibre oficial de firmes del consistori, i també han volgut conèixer de primera mà el projecte del mural didàctic del Braç Treballador presentat esta setmana i que ret homenatge a grans dones de la història.

Articles relacionats