22.4 C
Gandia
Dilluns, 27 juny, 2022

Tavernes intensifica la campanya de recollida d’excrements de gos

– L’Ajuntament de Tavernes, dona continuïtat a la “Campanya de conscienciació de recollida d’excrements”

L’objectiu de la campanya és millorar l’aspecte del poble i la seua salubritat. Per a conseguir l’objectiu, han assenyalat des de l’ajuntament, “és imprescindible un esforç per part de tots i totes. Sols així podrem mantindre al nostre poble lliure d’excrements i de restes d’orina“.

La responsable de benestar animal, ha recordat que “a qualsevol persona que vaja a censar el seu gos, li farem entrega d’aquest Kit perquè des del minut u puga recollir els excrements de la seua mascota, ja no tindrà excusa.” 

Les persones que tenen censat el seu gos i no té el kit pot recollir-lo a l’Ajuntament. És imprescindible dur el DNI original del propietari del gos (Una persona podrà portar el DNI d’una altra persona per tal de recollir el kit.) Es donarà un kit per propietari.

L’equip de neteja d’excrements està format per:

– Un dispensador de bosses
– Una botella plegable reutilitzable per a omplir-la amb aigua i vinagre
– Tríptic informatiu de “Normes de bona conducta per a mantindre el teu poble net”. El tríptic s’ha elaborat amb la col·laboració de SAV, l’empresa concessionària de la neteja viària i recollida de fem.

Per a censar el gos tan sols fa falta fotocòpia de la cartilla del gos amb les vacunes al dia. Si el gos és de raça perillosa, la documentació és diferent, i cal preguntar els tràmits a seguir.

Mònica Palomares, responsable de l’àrea de Benestar Animal, ha recordat que “els excrements i l’orina dels gossos en la via pública s’ha convertit en un greu problema ambiental, amb forta repercussió en salut pública i un problema de convivència. Amb aquesta campanya, des de l’Ajuntament intentem aconseguir dos objectius: que la gent cense la seua mascota i que a més a més, arreplegue els seus excrements

Articles relacionats