22.6 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

Tavernes iniciarà una nova edició del programa d’inserció sociolaboral Incorpora’t

– La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha concedit a Tavernes una subvenció de 134.000 euros per a desenvolupar un any més el programa d’itineraris personalitzats per a la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social

– En la passada edició, un total de 48 persones van millorar directament la seua situació laboral i econòmica

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha rebut una subvenció de vora 134.000 euros de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives per a dur a terme la cinquena edició del programa d’inserció sociolaboral Incorpora’t, un projecte dirigit al desenvolupament d’itineraris integrats i personalitzats per a la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat o risc d’exclusió social.

Aquesta iniciativa, cofinançada amb recursos del Fons Social Europeu, permet oferir formació, orientació i assessorament per a dotar els col·lectius més vulnerables de les habilitats necessàries perquè puguen accedir al mercat laboral. Per tal de desenvolupar amb èxit el programa, l’equip interdisciplinari de psicòlegs experts en orientació i inserció laboral treballarà de forma coordinada amb el departament de Serveis Socials municipal durant els pròxims mesos.

Cal remarcar que en la passada edició del programa Incorpora’t, un total de 48 persones van millorar directament la seua situació laboral i econòmica, ja que 39 van trobar ocupació i 9 més van aconseguir noves fonts d’ingressos, fet que va contribuir a millorar la seua situació laboral. L’equip de coordinació va contactar amb més de 300 persones, va fer 167 entrevistes inicials i va confeccionar 144 itineraris personalitzats, tant laborals com formatius i personals.

Un dels eixos bàsics del programa és reforçar la cerca de feina entre la població femenina per a millorar l’ocupabilitat i les condicions de treball de les dones.

Mitjançant el programa s’imparteix als participants una formació reglada, tècnica i transversal com cursos de carretoner, manipulador d’aliments, productes fitosanitaris, plataformes elevadores de persones, neteja i desinfecció d’espais contra la COVID-19, encaixament de cítrics, cursos de cambrer, de cuina, d’alfabetització o de digitalització.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, ha mostrat la seua satisfacció, ja que “aquest programa de cohesió social ha tingut un alt percentatge d’inserció laboral i creixement personal en les anteriors edicions. Fomentar l’ocupació i millorar la vida dels veïns i veïnes de Tavernes és una de les nostres prioritats”.

La regidora de Serveis Socials, Noèlia Alberola, ha ressaltat que “engegar una nova edició de l’Incorpora’t és una molt bona notícia perquè obrim les portes del mercat laboral a persones en situació de vulnerabilitat i, a més, les acompanyem emocionalment perquè cresquen en l’àmbit personal. El departament de Serveis Socials fa un magnífic treball per a poder obtindre aquesta subvenció i dur a terme un programa tan beneficiós per al poble de Tavernes”.

En 2017, en la primera edició, el programa va ser reconegut en els premis de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies al Bon Govern, en la categoria de ‘Gestió de projectes i fons europeus’, a causa de l’èxit del programa quant a l’aplicació local.

Articles relacionats