19.9 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Tavernes inicia una campanya de control de les tortugues per a retirar les espècies invasores

– Amb la col·laboració de la Fundació Limne, s’ha iniciat aquesta acció en el Llac de la Goleta, l’Ullal Gran i de les Penyetes i les principals séquies del terme municipal

– Les espècies invasores suposen una amenaça per a la biodiversitat, la fauna i la flora autòctona, per això són traslladades al Centre de Recuperació de Fauna del Saler

 L’Ajuntament de Tavernes, a través de les regidories d’Agricultura i Medi Ambient, ha començat una campanya de seguiment i control de les tortugues que habiten en les zones del terme municipal. La finalitat és preservar les espècies autòctones i la biodiversitat, mitjançant la captura de les tortugues invasores per a traslladar-les al Centre de Recuperació de Fauna del Saler.

Les espècies invasores, que estan proliferant a causa de l’abandó i la solta de tortugues domèstiques quan es fan grans, suposen un risc per a la biodiversitat de l’entorn natural i són una amenaça per a la fauna i la flora autòctona.

Amb la col·laboració de la Fundació Limne, la campanya es du a terme inicialment en el Llac de la Goleta, l’Ullal Gran i de les Penyetes i les séquies del terme municipal on major fauna habita.

A més, la Regidoria de Medi Ambient ha organitzat per aquest estiu tallers de conscienciació sobre la importància de protegir les tortugues d’aigua autòctones i l’amenaça que suposen les espècies invasores. Aquest mateix dissabte 21 d’agost se celebren els últims tallers impartits per la Fundació Limne en l’Ullal Gran i de les Penyetes (18.30 i 19.30 hores).

Articles relacionats