17.8 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

La Platja de Gandia disposa d’un dron de salvament del programa “Stop Ofegaments”

– Gandia augmenta la seguretat a la platja gràcies a la utilització d’un dron de salvament

– Gabriela Bravo: “Gandia és una de les platges referents de la Comunitat Valenciana que té l’aval d’haver obtingut la bandera blava 35 anys seguits”

– José Manuel Prieto: “Implantem la tecnologia per donar suport al servei que ja prestem per aconseguir que el servei de salvament i socorrisme siga millor encara”

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, i la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, han presentat aquest matí, el programa pilot ‘Stop ofegaments’ del qual Gandia forma part juntament amb altres 10 platges de la Comunitat Valenciana. Una iniciativa que permet la utilització de drons per frenar els ofegaments. D’aquesta manera, els drons treballen al costat dels serveis de salvament de Creu Roja per desenvolupar tasques de suport a la vigilància a la zona de bany i realitzar llançament de flotadors a banyistes en situacions de risc en cas que siga necessari.

En l’acte han estat presents el secretari autonòmic de Seguretat, José María Ángel, el vicealcalde de la ciutat, Josep Alandete i el regidor delegat de Seguretat, Nacho Arnau a més d’altres membres de la corporació municipal que han pogut conéixer de primera mà com funciona el sistema de salvament i han assistit a un simulacre de salvament.

Gabriela Bravo ha volgut incidir en el fet que el projecte pilot no només és “un instrument eficaç” per previndre ofegaments sinó per millorar el sistema de salvament. “Al pla de ‘Platges Segures’ que compta amb els informadors de platja li hem incorporat les noves tecnologies amb aquestes aeronaus no tripulades” i ha explicat que una vegada una persona mostra signes d’estar ofegant-se, s’activa el protocol que permet que l’aeronau socórrega en pocs segons a la persona facilitant-li un salvavides mentre el servei de salvament va al lloc.

dron de salvament Gandia 1La consellera també va destacar que aquests dons serveixen per a fer una vigilància de l’estat de la platja, valorar l’afluència a més d’aportar informació, ja que aporta moltes dades. “La Generalitat vol liderar aquest projecte i donat el nivell de satisfacció que estem obtenint volem fer-ho extensiu a altres platges perquè cada vida que vam salvar justifica la inversió realitzada” i ha afirmant que “Hem de seguir treballant per conscienciar la ciutadania que ha d’actuar amb seny i prudència per evitar situacions de perill, sensibilitzant sobre comportaments imprudents que poden conduir a desenllaços fatals”.

Finalment, Bravo es va referir a Gandia com “una de les platges referents de la Comunitat Valenciana que té l’aval d’haver obtingut la bandera blava 35 anys seguits. Volem que la ciutadania que vinga a visitar-nos se senta segura”.

Per la seua banda, José Manuel Prieto ha volgut agrair al govern valencià la seua aposta per Gandia per desenvolupar part d’aquest programa, ja que “suposa un pas més en l’augment de la seguretat a les nostres platges i que posa al Consell com a referent per oferir als municipis valencians totes les eines possibles perquè la ciutadania gaudisca de la nostra costa”.

“Gandia és segura i té una platja segura” va afirmar l’alcalde que va destacar d’aquest projecte “s’implanta en un dels estius més reeixits que hem tingut en els últims anys gràcies a la feina incansable del sector i a la bona feina de les administracions”.

Finalment, Prieto va destacar que el nou plec de condicions del servei de salvament i socorrisme incorporarà ja el do com a element dins el dispositiu de salvament i que comptarà amb una millor dotació econòmica. “Desplegarem la tecnologia per donar suport al servei que ja prestem perquè el servei de salvament i socorrisme de Gandia siga una de les peces fonamentals que ens consolide com una de les platges més segures de la Mediterrània”.

Articles relacionats