10.2 C
Gandia
Dissabte, 4 febrer, 2023

Tavernes inicia el repartiment d’equips de neteja d’excrements i orí de gos

La Regidoria de Benestar Animal de l’ajuntament, dins de la campanya de conscienciació de tinença responsable d’animals, repartirà el pròxim dijous a tots els propietaris de gossos censats, un equip de neteja d’excrements i d’orins. La campanya compta amb la col·laboració de l’Associació Animalista i la Policia Municipal de Tavernes.

L’equip de neteja d’excrements a repartir està format per: un dispensador de bosses + una botella plegable reutilitzable per a omplir-la amb aigua i vinagre + un tríptic informatiu de “Normes de bona conducta per a mantindre el teu poble net”. El tríptic s’ha elaborat amb la col·laboració de SAV, l’empresa concessionària de la neteja viària i recollida de fem.

El repartiment es durà a terme seguint les següents pautes:

– El punt de recollida serà, el pròxim dia 18 juny, a la porta de l’Ajuntament d’11,30 h a 13,30 h.

– Imprescindible dur el DNI del propietari del gos.

– Es donarà un kit per propietari.

– El gos ha d’estar censat

– Una persona podrà portar el DNI d’una altra persona per tal de recollir el kit.

Mònica Palomares, responsable de l’àrea municipal, ha recordat que “els excrements i l’orina dels gossos en la via pública s’ha convertit en un greu problema ambiental, amb forta repercussió en salut pública i un problema de convivència. Amb aquesta campanya, des de l’Ajuntament intentem aconseguir dos objectius: que la gent cense la seua mascota i que a més a més, arreplegue els seus excrements”.

La regidora de Benestar Animal vol recordar que la identificació del gos és una ferramenta fonamental per evitar les pèrdues i combatre l’abandó. “El propietari està obligat a censar l’animal a l’Ajuntament on resideix habitualment, cosa que és gratuïta i obligatòria, així com estan obligats a comunicar la desaparició, cessió, venda o mort dels animals, per tramitar-ne la baixa en el cens municipal” ha indicat la regidora, afegint “si encara no has censat al teu gos a l’Ajuntament, ara és el moment, tan sols fa falta fotocòpia de la cartilla del gos amb les vacunes al dia. Si el gos és de raça perillosa, la documentació és diferent, i cal preguntar els tràmits a seguir”. “A més farem entrega d’una mascareta higiènica reutilitzable recordant que l’ús de màscara és obligatori en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobe obert el públic, sempre que no siga possible mantindre una distància de seguretat interpersonal del menys dos metros”, ha conclòs la regidora.

Articles relacionats