12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Tavernes impulsa jornades de voluntariat forestal durant l’estiu per a previndre incendis

-El Grup Muntanya Valldigna, amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient, durà a terme diverses jornades de prevenció d’incendis forestals i control i vigilància dels paratges de Tavernes

-Tindran lloc el dissabte 16 de juliol i diumenge 7 d’agost (de 10.30 a 13 hores), i els dimecres 20 de juliol i 10 d’agost (de 17 a 19 hores)

Tavernes, 2022.07.14. L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, a través de la Regidoria de Medi Ambient, i el Grup Muntanya Valldigna han iniciat una nova col·laboració per a dur a terme la primera edició de les jornades de voluntariat forestal, amb treballs de prevenció d’incendis forestals en el terme municipal de Tavernes durant els mesos de juliol i agost.

El voluntariat forestal desenvolupa diferents tasques de control i vigilància dels paratges naturals, abocaments incontrolats al terme, així com prestar ajuda a totes les persones que gaudeixen dels espais naturals de Tavernes en cas de necessitar-ho. A més, els voluntaris i voluntàries s’encarreguen d’informar i controlar els horaris de cremes de restes agrícoles de poda i matolls.

Les jornades es duran a terme durant els mesos de juliol i agost en el següent horari: dissabte 16 de juliol i diumenge 7 d’agost (de 10.30 a 13 hores), dimecres 20 de juliol i dimecres 10 d’agost (de 17 a 19 hores). Cal recordar que les dates es podran modificar tenint en compte la situació de l’oratge, i que les eixides es faran des del pavelló cobert Carlos Pellicer.

Totes les persones que participen en el voluntariat rebran una samarreta commemorativa de les jornades. Per a rebre més informació sobre el voluntariat forestal i inscriure’s cal cridar al telèfon 685 633 185 o enviar un correu electrònic a grupmv@gmail.com.

Ahir mateix, va tindre lloc una xarrada informativa sobre prevenció d’incendis forestals a càrrec d’una tècnica de VAERSA, en la que va participar el Grup Muntanya Valldigna, juntament amb l’alumnat del taller d’ocupació ‘Millorem l’entorn de Tavernes IV’, membres de la corporació municipal i dels cossos i les forces de seguretat.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, i la regidora de Medi Ambient, Mònica Palomares, van destacar que “és molt important treballar amb el Grup Muntanya Valldigna la conscienciació ambiental per a conservar els entorns naturals del nostre municipi. En els últims anys hem incrementat les accions i tasques per a protegir les nostres muntanyes”.

Articles relacionats