10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

Ròtova gaudeix de l’òpera ‘El tutor burlat’

La nit del 13 de juliol, Ròtova es va omplir de música amb l’òpera ‘El tutor burlat’. De la mà de ‘Les Arts Volant’, vam gaudir d’aquesta òpera buffa, interpretada per cantants del Centre de Perfeccionament acompanyats al piano.

‘Les Arts Volant’ és un projecte de difusió cultural de Les Arts, mitjançant el qual l’equip de Les Arts arriba a diferents municipis amb un camió que es converteix en un escenari, que res ha d’envejar a les sales tradicionals. Amb aquesta activitat, vam apropar el món de l’òpera i les seues trames apassionades i plenes de música, drama i comèdia, al veïnat de Ròtova.

‘El tutor burlat’, l’obra del autor de renom internacional Vicente Martín i Soler

‘El tutor burlat’ de l’autor valencià Vicente Martín i Soler, narra una història amable, jovial i fresca, que evoluciona des de la crítica vetlada a les fèrries normes socials establides a mitjan segle XVIII cap a la defensa de la llibertat i l’amor per damunt de la convenció i la conveniència, alhora que exposa el nou posicionament social de la dona en els anys previs a la Revolució Francesa.

El cavaller Don Lelio confessa al seu criat Anselmo el seu amor per Violante, pupil·la del seu amic Fabrizio, qui anhela casar-se amb ella pels seus diners, tot i que ella el menysprea. Don Lelio sol·licita cortejar-la i Fabrizio accedeix de mala gana. Violante presumeix de no creure en l’amor, fins que es troba amb Pippo, un pastor ric oriünd del seu poble. Els tres homes, cadascú per la seua banda, despleguen una sèrie d’intrigues, gelosia i enganys per a conquistar a la xica. Finalment, surt la flama entre Pippo i Violante, els quals, amb l’ajuda de Menica -la filla del tutor- se les componen per a donar una lliçó als altres dos pretendents. Tots es reuneixen al final i canten al triomf de l’amor.

Articles relacionats