18 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

La Mancomunitat de Municipis de la Safor promou un Curs de Valencià gratuït per a immigrants

L’Agència de Promoció del Valencià de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, servei subvencionat per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, obri el període d’inscripció per a un curs de valencià del nivell A1 adreçat a la població immigrant sobretot provinent d’Ucraïna i d’altres països, que no sap parlar gens el valencià o ben poc. El curs és completament gratuït i les persones interessades han de passar per les oficines de la Mancomunitat per omplir la fitxa d’inscripció a partir del dilluns 18 de juliol.

El dit curs tindrà una duració mínima de 60 hores i està previst el començament el dia 20 de setembre de 2022, en horari de de 17h a 19h.

Els objectius del dit curs és facilitar l’accés al coneixement i a l’ús quotidià del valencià, i afavorir la inclusió lingüística, social i cultural de la població adulta dins de la realitat sociolingüística i historicocultural valenciana. D’acord amb la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, la comarca de la Safor està inclosa com a territori de predomini lingüístic de la Safor, per la qual cosa saber la nostra llengua, cultura, costums i història és una porta oberta cap a la integració en la nostra societat i per a la recerca d’un lloc de treball.

La Mancomunitat de Municipis de la Safor, a través de l’Agència de Promoció del Valencià, s’acollirà a la iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, el Servei d’Acreditació i Assessorament i la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià per a ser entitat acreditada per a l’organització, formació i avaluació de cursos de valencià de nivell A1. Per la qual cosa, totes aquelles persones que superen la prova que es realitze en acabar aquest curs, obtindran el Certificat de Nivell A1 de Coneixements de Valencià expedit per la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.

Articles relacionats